'Donny van de Beek biedt zich aan bij Barcelona na afhaken Wijnaldum'
Woensdag, 16 juni 2021 om 15:18 • Dominic Mostert

Doordat Georginio Wijnaldum op het laatste moment voor Paris Saint-Germain koos, zoekt Barcelona nog altijd naar een nieuwe middenvelder. Volgens Sport hebben diverse middenvelders zich aangeboden bij de club, onder wie Donny van de Beek. De entourage van Van de Beek heeft bij de club laten doorschemeren dat hij absoluut oren heeft naar een overstap naar Camp Nou, zo klinkt het.

Afgelopen seizoen kwam Van de Beek tot negentien Premier League-wedstrijden voor Manchester United, waarvan slechts vier als basisspeler. Hij is niet gelukkig met zijn gebrek aan speeltijd en denkt daarom aan een vertrek. Hoewel hij graag voor de club van Ronald Koeman zou uitkomen, zoekt Barcelona volgens Sport naar een 'ander profiel'. Een definitief antwoord heeft Barcelona nog niet gegeven aan Van de Beek, maar de voorkeur gaat uit naar een middenvelder die ook in defensief opzicht de balans kan bewaken. Van de Beek is aanvallender ingesteld dan bijvoorbeeld Wijnaldum.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Juan Mata kijkt naar Oranje: 'Ik hoop dat hij een goed EK gaat doormaken'

Juan Mata vertelde onlangs aan Voetbalzone dat hij duimt voor Donny van de Beek.Lees artikel

Sport roept in herinnering dat de Nederlander, die vanwege blessureleed afhaakte voor het EK, al enkele jaren op de radar van Barcelona staat. "Vorig jaar probeerde de club te verijdelen dat hij zou transfereren, voor het geval Barcelona uiteindelijk voor hem zou gaan. Van de Beek was toen in onderhandeling met Real Madrid", aldus de sportkrant. Uiteindelijk verkaste hij van Ajax naar Manchester United. Sport verwacht dat zijn open sollicitatie bij Barça 'niet de eerste is en niet de laatste zal zijn' van een kandidaat-middenvelder.

Britse media maakten de voorbije dagen melding van oriënterende belangstelling van Arsenal voor Van de Beek. Dinsdag verzekerde journalist Fabrizio Romano echter dat de middenvelder niet op weg is naar Londen. "Er zijn geen gesprekken tussen Arsenal, Manchester United of zaakwaarnemers omtrent Donny van de Beek", schreef Romano op Twitter. "Arsenal gaat een nieuwe middenvelder aantrekken, dat staat vast. Maar op dit moment is de komst van Van de Beek niet aan de orde. Er zijn andere namen in de lijst die prioriteit genieten."

 
LaLiga
 
Premier League
 
Barcelona
 
Manchester United
 
Donny van de Beek

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties