Castagne ontsnapt aan einde carrière na operatie van zes uur
Woensdag, 16 juni 2021 om 16:44 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 17:12

Timothy Castagne is zaterdagavond ternauwernood ontkomen aan het einde van zijn voetbalcarrière. De Belgische verdediger kwam in de wedstrijd tegen Rusland (3-0 winst) pijnlijk in botsing met Daler Kuzyayev en raakte daarbij dusdanig geblesseerd dat hij zich al na een klein half uur moest laten wisselen. Onderzoek in het ziekenhuis in Antwerpen heeft dinsdag uitgewezen dat Castagne een breuk aan zijn arcadeboog heeft opgelopen, de rand van het bot boven het oog. Als deze breuk enkele centimeter hoger was ontstaan, kon de verdediger zijn loopbaan beëindigen.

Castagne onderging dinsdag een zware operatie na zijn blessure en werd ruim zes uur onder narcose gehouden. Een operatie die in eerste instantie twee tot vier uur zou duren. In het ziekenhuis zijn metalen deeltjes rond de oogkas geplaatst om de breuk te laten genezen. Het is voor België niet de eerste keer dat een speler moet afhaken vanwege een hoofdblessure. Eerder was al bekend dat Kevin De Bruyne het openingsduel met de Russen zou missen nadat de middenvelder van Manchester City tijdens de Champions League-finale tegen Chelsea hard in botsing kwam met Antonio Rüdiger.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Door de flinke kwetsuur moet Castagne een streep zetten door het restant van het Europees kampioenschap. De rechtsback mag woensdag of donderdag het ziekenhuis verlaten, waarna hij vijftien dagen moet rusten. In het meest gunstige geval zou hij over zes weken weer mogen voetballen, al kan dat langer duren wanneer er complicaties ontstaan gedurende het herstel. "Dit is echt slecht nieuws", liet bondscoach Roberto Martínez zich na de wedstrijd tegen Rusland al ontvallen tegenover de Belgische media.

Voor Castagne is het de tweede keer dat hij wordt getroffen door een zware oogblessure. In 2015 rakte hij als speler van RC Genk in botsing met Ebrahima Sawaneh van Waasland-Beveren, waarna hij eveneens geopereerd moest worden. "Na die botsing met Ibou voelde ik dat mijn zicht achteruitging", vertelde Castagne destijds. "Ik zag dubbel, had veel last van migraineaanvallen. Aanvankelijk hoopte ik dat het vanzelf wel zou verbeteren, maar het tegendeel was waar. Mijn zicht verslechterde. Toen ik in een bekerwedstrijd tegen Charleroi ook nog eens witte vlekken voor mijn ogen zag, voelde ik dat het zo niet verder kon. Ook na vier of vijf scans vond geen enkele dokter een medische oorzaak voor mijn zichtproblemen."

 
EK 2020
 
België
 
Rusland
 
Timoty Castagne

>
European Championship
België
3
0
Rusland
Zaterdag, 12 juni 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
17:31
17:31
Sancho tekent op Old Trafford maar gaat iconisch nummer niet dragen
56
   
17:22
17:22
Discussie over nummer 10-rol Kökçü gaat verder: 'Maakt het nog niet waar'
5
   
16:59
16:59
Kudus laat trainingskamp Ajax schieten; Danilo sluit dag later aan
41
   
16:46
16:46
Barcelona kondigt primeur aan voor vrouwenteam op eigen toernooi
5
   
16:27
16:27
Manchester City weigert absolute hoofdprijs neer te leggen voor Kane
189
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties