Slagvaardig Vitesse weet vaste waarde langer te behouden
Woensdag, 16 juni 2021 om 17:10 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 17:14

Loïs Openda speelt ook komend seizoen in het shirt van Vitesse, zo verzekert De Gelderlander woensdagmiddag. De aanvaller werd aanvankelijk voor één seizoen gehuurd van Club Brugge, maar wacht nu een tweede seizoen in Arnhem. De huurdeal is beklonken zodra de laatste details zijn gladgestreken. Openda heeft bij Brugge geen zicht op speeltijd en sprak al eerder de wens uit langer bij Vitesse te willen blijven.

Openda gold afgelopen seizoen als vaste waarde bij Vitesse, waar hij tot 33 wedstrijden kwam. Daarin wist hij tien keer te scoren. Daarnaast was hij drie keer trefzeker in de strijd om de TOTO KNVB Beker. De aanvalsleider heeft nog een contract tot medio 2023 bij Brugge, maar heeft door de hevige concurrentiestrijd geen zicht op speeltijd. Bas Dost vult momenteel de spitspositie in bij de ploeg die volgend jaar uitkomt in de Champions League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Naast Openda huurt Vitesse ook Jacob Rasmussen voor een tweede jaar. Hij werd in eerste instantie voor een jaar geleend van Fiorentina, maar zag zijn verbintenis in mei worden verlengd met een jaar. Vitesse heeft bovendien een optie tot koop op de centrale verdediger. Verder huurt Vitesse Julian von Moos van FC Basel, komt Toni Domgjoni over van FC Zürich en wordt Daan Reiziger overgenomen van Ajax. Thomas Buitink keert terug in Arnhem na een verhuurperiode aan PEC Zwolle.

 
Eredivisie
 
Vitesse
 
Ajax
 
PEC Zwolle
 
Fiorentina

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties