Sergio Ramos maakt vertrek bij Real Madrid bekend
Woensdag, 16 juni 2021 om 21:31 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 21:49

Sergio Ramos zal donderdag vanaf 12.30 uur zijn vertrek bij Real Madrid aankondigen, zo meldt de Spaanse club woensdagavond via de officiële kanalen. De verdediger annex aanvoerder zal dat doen op een speciale persconferentie op het trainingscomplex Valdebebas, waarbij ook voorzitter Florentino Pérez en het voltallige bestuur van de Koninklijke aanwezig zullen zijn. Beide partijen kwamen de voorbije maanden niet tot overeenstemming over een verlenging van de contractuele samenwerking, die op 30 juni ten einde loopt.

De in maart 35 jaar geworden Ramos kreeg van Real Madrid alleen een contractvoorstel tot volgend jaar zomer, met een salarisreductie van tien procent. De Spaans international ging alleen akkoord met het financiële offer als hij voor twee jaar kon tekenen, maar daar wilde Perez geen medewerking aan verlenen. Dat betekent dat de wegen van de aanvoerder en de Spaanse topclub na bijna zestien jaar, toen hij voor 27 miljoen euro van Sevilla overkwam, definitief gaan scheiden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ramos won met Real Madrid alles wat er maar te winnen viel: vijf landstitels, viermaal de Spaanse Super Cup, twee keer de Copa del Rey, driemaal de Europese Super Cup, vier keer de Champions League en viermaal het WK voor clubteams. De verdediger, die sinds 2015/16 aanvoerder van los Merengues was, speelde in totaal 671 duels in alle competities voor Real Madrid. Daarin was hij goed voor liefst 101 doelpunten. Ook stond hij aan de basis van 39 andere treffers.

De vraag is waar de toekomst van Ramos ligt. Spaanse media speculeerden eerder over een terugkeer naar Sevilla, de club waar hij op tienjarige leeftijd terechtkwam en uiteindelijk vijftig duels in de hoofdmacht speelde. Hij kan na zijn actieve loopbaan naar verluidt een functie bij de Zuid-Spaanse club gaan vervullen. Ook een buitenlands avontuur is niet uitgesloten. Paris Saint-Germain en de Major League Soccer worden als bestemming van de 180-voudig A-international genoemd.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Sergio Ramos

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties