Fiorentina bevestigt opvallend vertrek Gennaro Gattuso na 22 dagen
Donderdag, 17 juni 2021 om 10:26 • Chris MeijerLaatste update: 10:26

Gennaro Gattuso is komend seizoen toch niet de trainer van Fiorentina, zo heeft de Italiaanse club donderdagochtend bekendgemaakt via de officiële kanalen. Dat is opmerkelijk, aangezien de Italiaanse oefenmeester drie weken geleden pas werd aangesteld. De reden voor het razendsnelle vertrek is het verschil in inzicht op transfergebied tussen Gattuso en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes enerzijds en de clubleiding anderzijds.

Gattuso werkte de afgelopen twee jaar bij Napoli, met wie hij in de voorbije jaargang als vijfde eindigde in de Serie A. Daarop besloot president Aurelio De Laurentiis - met wie Gattuso naar verluidt al overhoop lag - zijn aflopende contract niet te verlengen. "Lieve Rino, ik ben blij dat ik de laatste twee jaar met je heb doorgebracht", schreef De Laurentiis op Twitter. "Bedankt voor het werk dat je hebt verricht. Ik wens je het beste in het vervolg van je carrière. Een grote knuffel voor jou, je vrouw en je kinderen. Aurelio De Laurentiis."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Twee dagen nadat bekend werd dat Gattuso niet bij Napoli zou blijven, werd hij bij Fiorentina gepresenteerd als de opvolger Giuseppe Iachini. Hij was precies twee maanden in dienst als interim-trainer na het vertrek van Cesare Prandelli. Gattuso zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 en zou per 1 juli officieel aan de slag gaan bij Fiorentina, maar voor hij goed en wel binnen is bij de club, is zijn vertrek al een feit. "Fiorentina en Gattuso hebben in onderleg overleg besloten niet samen aan het nieuwe seizoen te beginnen", schrijft de club in een statement.

Gianluca Di Marzio en Romano meldden woensdag al dat er spanningen zijn ontstaan tussen Gattuso, zijn zaakwaarnemer Mendes en de clubleiding - bestaande uit voorzitter Rocco Commisso en clubmanager Giancarlo Antognoni - over de strategie op de transfermarkt. Gattuso wilde Nico Gonzalez (Barcelona) en Sérgio Oliveira (FC Porto) binnenhalen, spelers die vertegenwoordigd worden door zijn eigen zaakwaarnemer Mendes. Doordat de clubleiding hier niet mee instemde, zijn er spanningen ontstaan.

 
Serie A
 
Fiorentina
 
Gennaro Gattuso

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties