Derksen waarschuwt Koeman voor Depay: 'Hij speelt met vuur'
Woensdag, 16 juni 2021 om 23:45 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 00:00

Ronald Koeman rekent op de komst van Memphis Depay bij Barcelona. Volgens de coach is het een kwestie van tijd alvorens de spits van het Nederlands elftal bij de Spaanse club tekent en ook de hoofdpersoon zelf verzekerde dat 'er dingen gaande zijn'. Koeman en Depay werkten eerder al samen bij het Nederlands elftal, toen de trainer van 2018 tot 2020 bondscoach was. Bij De Oranjezomer werd sceptisch over de naderende transfer gesproken.

Wilfred Genee stelde tafelgast Wesley Sneijder de vraag of Depay, als hij daadwerkelijk in Catalonië aan de slag gaat, wel genoeg aan spelen zal toekomen bij Barcelona, dat eerder Sergio Agüero contracteerde, langer door wil met Lionel Messi én met Antoine Griezmann, Ousmane Démbélé en Ansu Fati nog voldoende andere aanvallers heeft. "Dat gaat wel een dingetje worden", antwoordde de oud-international. "Je komt bij niet de minste club binnen, met heel veel goede spelers. Agüero heeft er ook getekend, dat is een goede vriend van Messi. Depay zal de strijd aan moeten gaan."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Depay bedankt één ploeggenoot in het bijzonder na succesvol debuut | Depay maakt eerste doelpunt bij officieus debuut voor Barcelona

"Kwaliteit bepaalt of je wel of niet speelt, hij zal het moeten laten zien." René van der Gijp denkt dat Depay bij Barcelona vooral vanaf de linkerkant zal spelen, ook al is dat niet zijn favoriete positie. "Die hebben niks aan een spits die de bal krijgt en dan lekker wat voor zichzelf gaat doen." Johan Derksen voorziet problemen in het Camp Nou. "Het is een eigenwijs jongetje. Als-ie bij het Nederlands elftal niet in het centrum mag spelen, gaat hij lopen mokken. Bij Barcelona zal hij zich in het begin wat coulanter gaan opstellen. Die jongen weet precies wat hij wil. Hij wil in het centrum spelen."

"Bij Barcelona speel je zo dicht op het doel van de tegenstander. Dan kun je ook makkelijk op links spelen", haakte René van der Gijp in. "Neymar wil bij Paris Saint-Germain ook maar telkens in de as spelen. Terwijl hij pas echt gevaarlijk wordt als hij vanaf links komt. Daar ligt veel meer ruimte. Bij elke wedstrijd die Barcelona speelt, is het stervensdruk in het centrum." Derksen: 'Het gekke is: ze willen op 'tien' of een vrije rol in de spits. Koeman speelt met vuur, vind ik. Hij hangt zijn hele hebben en houden op aan Depay. Hij kan ook gewoon mislukken bij Barcelona hè."

Sneijder is van mening dat Depay wel vanuit een vrije rol moet spelen. "Vanaf de zijkant richting het doel, en dan met name vanaf de linkerkant. Maar dan kan je ook creëren vanuit de spitspositie. Dan begin je op links. Dat doet Lorenzo Insigne ook bij het nationale elftal. Die maakt ruimte voor die trein, die Leonardo Spinazzola. Depay kan dat ook. Maar hij voelt zich op de een of andere manier niet prettig op links en wil in de spits spelen. Als ik hem was, zou ik meer in een vrijere rol tussen de linies proberen te komen. Met zijn kwaliteiten, vanaf de linkerkant naar de goal en dan met zijn rechterbeen afwerken. Dat is wel zijn kwaliteit."

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Memphis Depay
 
Ronald Koeman
 
Wesley Sneijder

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties