Fabrizio Romano beëindigt gerucht Sergio Ramos: 'Nooit een optie geweest'
Donderdag, 17 juni 2021 om 06:02 • Yanick VosLaatste update: 08:49

Sergio Ramos vertrekt na bijna zestien jaar bij Real Madrid, zo maakte de club woensdagavond bekend. Het is nog onbekend naar welke club de 35-jarige centrumverdediger vertrekt. Volgens Fabrizio Romano keert hij in ieder geval niet terug bij Sevilla, zoals in Spaanse media de afgelopen weken werd gemeld. Volgens de Italiaanse transferexpert is Sevilla nooit een optie geweest.

Volgens Spaanse media zou Ramos kunnen terugkeren bij Sevilla, de club waar hij op tienjarige leeftijd terechtkwam en uiteindelijk vijftig duels in de hoofdmacht speelde. Naar verluidt zou hij na zijn actieve loopbaan een functie bij de Zuid-Spaanse club kunnen vervullen. Zover zal het volgens Romano niet komen. "Sergio Ramos gaat NIET naar Sevilla. Het is nooit een optie geweest, ze zijn niet geïnteresseerd in Ramos en een terugkeer is niets eens overwogen", schrijft Romano op Twitter.

Meer: Alaba durft het aan om rugnummer over te nemen van Sergio Ramos | Geen enkele speler bij Real Madrid waagt zich aan rugnummer Ramos

Mogelijk gaat Ramos Spanje verlaten. In de wandelgangen wordt Paris Saint-Germain genoemd, terwijl hij eerder ook al gelinkt werd aan de Premier League. De 180-voudig A-international werd ook in verband gebracht met een verhuizing naar de Verenigde Staten, waar hij in de Major League Soccer aan de slag zou kunnen. "Hij is in gesprek met een andere club, niet Sevilla", aldus Romano. Ramos zal donderdag vanaf 12.30 uur zijn vertrek bij de Koninklijke aankondigen op een persconferentie op het trainingscomplex Valdebebas, waarbij ook voorzitter Florentino Pérez en het voltallige bestuur aanwezig zullen zijn.

Beide partijen kwamen de voorbije maanden niet tot overeenstemming over een verlenging van de contractuele samenwerking, die op 30 juni ten einde loopt. De in maart 35 jaar geworden Ramos kreeg van Real Madrid alleen een contractvoorstel tot volgend jaar zomer, met een salarisreductie van tien procent. De routinier ging alleen akkoord met het financiële offer als hij voor twee jaar kon tekenen, maar daar wilde Perez geen medewerking aan verlenen. Dat betekent dat de wegen van de aanvoerder en de Spaanse topclub na bijna zestien jaar, toen hij voor 27 miljoen euro van Sevilla overkwam, definitief gaan scheiden.

Ramos won met Real Madrid alles wat er maar te winnen viel: vijf landstitels, viermaal de Spaanse Super Cup, twee keer de Copa del Rey, driemaal de Europese Super Cup, vier keer de Champions League en viermaal het WK voor clubteams. De verdediger, die sinds 2015/16 aanvoerder van los Merengues was, speelde in totaal 671 duels in alle competities voor Real Madrid. Daarin was hij goed voor liefst 101 doelpunten. Ook stond hij aan de basis van 39 andere treffers.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Sevilla
 
Sergio Ramos

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties