'Hamburger SV wil terugkeer Nederlander bij Barcelona voorkomen'
Donderdag, 17 juni 2021 om 12:06 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 19:03

Ludovit Reis staat voor een binnenlandse transfer. De middenvelder, die afgelopen seizoen door VfL Osnabrück werd gehuurd van Barcelona, staat in de belangstelling van Hamburger SV, meldt Kicker donderdag. Reis heeft in Spanje nog een contract tot volgend jaar zomer en keert in principe terug na zijn huurperiode, maar heeft dus de mogelijkheid om een stap hogerop te zetten in Duitsland.

Reis werd door Osnabrück in oktober vorig jaar naar de 2. Bundesliga gehaald. De middenvelder speelde nagenoeg alles, maar kon niet voorkomen dat hij met de club degradeerde naar de 3. Bundesliga. In de finale van de play-offs namen de West-Duitsers het op tegen FC Ingolstadt, dat over twee wedstrijden te sterk bleek. De club keerde daarmee na twee seizoenen terug op het derde niveau. Naast Reis maakte ook Jay-Roy Grot dit kalenderjaar deel uit van de selectie van Osnabrück.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Door de verhuurperiode aan Osnabrück kwam er voor Reis vorig jaar al snel een tijdelijk einde aan zijn dienstverband bij Barcelona. De 21-jarige controleur werd in 2019 voor dik drie miljoen euro overgenomen van FC Groningen. Een transfersom die door middel van een aantal bonussen nog kan oplopen tot zes miljoen. Reis maakte in augustus vorig jaar nog wel deel uit van de Champions League-selectie voor het duel met Napoli, maar wist zijn debuut in de hoofdmacht nog niet te maken.

Na de komst van Reis in Barcelona werd door de Spaanse grootmacht meteen een ontsnappingsclausule van honderd miljoen euro opgenomen. De middenvelder ondertekende een driejarig contract tot medio 2022. Reis speelde bij Barcelona zijn wedstrijden tot dusver voor Barcelona B in de Segunda División. Als jeugdinternational speelde hij zeven interlands voor Nederland Onder-19 en zeven keer voor Jong Oranje.

 
2. Bundesliga
 
Hamburger SV
 
Barcelona
 
FC Groningen
 
VfL Osnabrück

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties