RKC Waalwijk doet zaken met PSV en heeft technische staf rond
Donderdag, 17 juni 2021 om 12:16 • Rian RosendaalLaatste update: 12:19

RKC Waalwijk heeft de technische staf voor volgend seizoen rond. De club meldt donderdagochtend dat de van Jong PSV afkomstige Peter Uneken een tweejarig contract heeft getekend als assistent-trainer. Hij zal vanaf heden de nieuwe hoofdtrainer Joseph Oosting gaan ondersteunen. Laatstgenoemde oefenmeester werd onlangs aangesteld als opvolger van de naar Willem II vertrokken Fred Grim.

"Voor de invulling van het assistent-trainerschap hebben we ons gericht op een persoon met een profiel dat aansluit bij de missie van de club en de huidige technische staf complementeert", verklaart algemeen directeur Frank van Mosselveld. "Peter heeft de afgelopen jaren bij onder meer PSV laten zien sterk te zijn in de individuele ontwikkeling van jonge spelers, een belangrijke pijler binnen onze bedrijfsstrategie. Met het aantrekken van Peter als één van de assistenten van hoofdtrainer Joseph Oosting en Nyo Sulsters als de nieuwe videoanalist is de technische staf voor aankomend seizoen compleet."

Uneken is 'verheugd en trots' dat hij aan de slag mag gaan bij RKC. "De gesprekken die ik met de clubleiding heb gehad, waren zeer positief. De missie en visie van de club spreken mij aan. RKC staat voor samenwerken en ontwikkeling, wat goed bij mij past. Ook andere mensen rondom de club die ik gesproken heb waren enthousiast over RKC, dit alles heeft mij doen besluiten bij RKC mijn carrière voort te zetten", aldus de nieuwe rechterhand van Oosting.

Uneken, als speler actief voor FC Emmen, FC Den Bosch en Helmond Sport, was sinds 2017 verbonden aan Jong PSV. In de eerste twee seizoenen fungeerde de oud-verdediger als assistent-coach, waarna hij in 2019 werd gepromoveerd tot hoofdtrainer. Uneken eindigde afgelopen seizoen met het beloftenelftal van PSV op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Eredivisie
 
Keuken Kampioen Divisie
 
RKC Waalwijk
 
Jong PSV
 
PSV

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties