BBC: Turkse club meldt zich bij Van Aanholt na statische houding Palace
Donderdag, 17 juni 2021 om 16:09 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 16:32

Patrick van Aanholt staat aan de vooravond van een vertrek bij Crystal Palace, zo verzekert BBC Sport donderdagmiddag. De verdediger heeft een aflopend contract en hoeft geen nieuwe aanbieding te verwachten zolang er nog geen nieuwe hoofdtrainer is aangesteld. Galatasaray zou willen profiteren van de afwachtende houding van de Londenaren en hebben de linksback wél een aanbieding gedaan, zo klinkt het vanuit Engeland.

Van Aanholt is een van de vele spelers bij Crystal Palace die vanaf 1 juli transfervrij zijn. De club uit de Premier League is echter niet van plan om vroegtijdig in gesprek te gaan met spelers en wil eerst een nieuwe manager aanstellen voordat er contractbesprekingen worden gehouden. BBC Sport meldt dat Van Aanholt hoe dan ook vertrekt. De Nederlander kan naar Galatasaray, maar heeft ook aanbiedingen van andere clubs uit de Premier League op zak. Bovendien is er interesse vanuit Italië en Spanje.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De dertigjarige Van Aanholt kwam in januari 2017 voor ruim zestien miljoen euro van Sunderland naar Crystal Palace. Hij speelde 134 wedstrijden voor de club en scoorde daarin 14 keer. De laatste maanden was zijn speeltijd beperkt en werd hij zelfs enkele keren niet opgenomen in de wedstrijdselectie door manager Roy Hodgson. De Engelse oefenmeester gaf op de linksbackpositie de voorkeur aan Tyrick Mitchell. Swansea City-manager Steve Cooper is favoriet om Hodgson op te volgen als manager van Palace.

Het aanstaande vertrek van Van Aanholt is enigszins verrassend te noemen, daar hij van Frank de Boer wel het vertrouwen krijgt bij het Nederlands elftal tot zover. Lange tijd leek de bondscoach de voorkeur te geven aan Owen Wijndal op de linksbackpositie, totdat Van Aanholt tijdens de eerste poulewedstrijd tegen Oekraïne (3-2) ineens mocht starten. Verwacht wordt dat hij donderdagavond tegen Oostenrijk wederom aan de aftrap verschijnt, als Oranje om 21.00 uur aftrapt in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

 
Galatasaray
 
Swansea City
 
Crystal Palace
 
Patrick van Aanholt
 
Frank de Boer

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties