Piet Velthuizen en Go Ahead maken door twijfels einde aan proefperiode
Dinsdag, 29 juni 2021 om 22:24 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 22:30

Piet Velthuizen gaat niet aan de slag bij Go Ahead Eagles. De 34-jarige doelman was de afgelopen tijd op proef bij de promovendus, maar de club maakt via de officiële kanalen bekend dat die stageperiode tot een einde is gekomen en beide partijen niet met elkaar in zee zullen gaan. Velthuizen is transfervrij nadat zijn contract bij Fortuna Sittard afliep.

"Aan beide kanten waren er twijfels over een verdere samenwerking", laat technisch manager Paul Bosvelt weten op de website van Go Ahead Eagles. "Piet heeft ook zijn twijfels aangegeven, waarna in goed overleg is besloten zijn proefperiode te beëindigen."

Velthuizen tekende in februari een contract tot aan het einde van het seizoen bij Fortuna Sittard. De sluitpost zat al geruime tijd zonder club en was bereid om de Limburgers de helpende hand te bieden. De club kampte destijds namelijk met een keepersprobleem, daar Yanick van Osch geblesseerd was en tweede keus Alexei Koselev op het punt stond om een transfer te maken. Velthuizen oogde allesbehalve fit, maar maakte vervolgens toch zijn rentree onder de lat in de Eredivisie.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De rentree van Velthuizen liep echter uit op een catastrofe. In de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-0) raakte Velthuizen al vroeg in het duel geblesseerd aan zijn hamstring, waarna Koselev zijn plek na 23 minuten spelen onder de lat innam. Als gevolg van de blessure van Velthuizen ontstond bij Fortuna een interne rel, waarbij keeperstrainer Sieb Dijkstra uiteindelijk werd verbannen bij het eerste elftal en door de club werd teruggezet naar de jeugdopleiding.

Velthuizen, 34 jaar, verdedigde tussen 2006 en 2010 het doel van Vitesse, waarna hij een transfer naar het Spaanse Hércules maakte. Na een seizoen met slechts vijf optredens keerde hij terug naar Arnhem, waar hij tot 2016 bleef. De voorbije jaren stond hij onder contract bij Hapoel Haifa, Omonia Nicosia, AZ en Telstar.

 
Eredivisie
 
Go Ahead Eagles

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties