Antony met Dani Alves en Richarlison naar Olympische Spelen in Tokio
Zaterdag, 3 juli 2021 om 07:38 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 08:25

Antony maakt deel uit van de 22-koppige Braziliaanse selectie voor de Olympische Spelen, waarin ook plek is voor onder meer Richarlison en Dani Alves. Ajax liet vorige maand nog weten dat het de 21-jarige aanvaller niet wil laten deelnemen aan de Olympische Spelen, maar de Amsterdammers geven nu alsnog toestemming aan Antony om naar het toernooi te gaan. Eerder ging de vleugelspits al met de Braziliaanse Olympische selectie naar Servië voor een trainingskamp en twee oefenwedstrijden.

Het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen is geen officieel toernooi vanuit de FIFA en derhalve zijn clubs niet verplicht spelers af te staan. Antony mist de complete voorbereiding van de selectie van Erik ten Hag als hij daadwerkelijk meedoet. De finale van het toernooi in Tokyo valt immers samen met de opening van het nieuwe seizoen. Ajax speelt in hetzelfde weekend tegen PSV, om de Johan Cruijff Schaal. Antony verzocht dringend aan trainer Erik ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars om toestemming te verlenen voor deelname aan de Spelen. Na overleg is besloten dat Ajax op lange termijn meer heeft aan een gelukkige speler dan een teleurgestelde speler en dus mag Antony gaan, zo weet De Telegraaf.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Antony is zeker niet de enige in Europa actieve Braziliaan die door bondscoach André Jardine is geselecteerd voor de Olympische Spelen. Ook Gabriel (Arsenal), Diego Carlos (Sevilla), Douglas Luiz (Aston Villa), Bruno Guimarães (Olympique Lyon), Matheus Cunha (Hertha BSC), Richarlison (Everton) en Paulinho (Bayer Leverkusen) zitten bij de selectie. Jardine had ook graag Neymar en Marquinhos willen meenemen naar Tokio, maar zij bleken niet beschikbaar voor zijn selectie.

Brazilië is op de Olympische Spelen in Tokio ingedeeld in een poule met Duitsland, Ivoorkust en Saoedi-Arabië. Het Zuid-Amerikaanse land verdedigt de olympische titel van 2016. Nederland is niet vertegenwoordigd op het mannentoernooi.

De definitieve selectie:

Doel: Santos (Athletico Paranaense), Brenno (Gremio de Porto Alegre), Lucão (Vasco da Gama)

Verdediging: Daniel Alves (São Paulo), Gabriel Menino (Palmeiras), Guilherme Arana (Atlético Mineiro), Gabriel Magalhães (Arsenal), Nino (Fluminense), Diego Carlos (Sevilla), Bruno Fuchs (CSKA Moskou), Abner (Farense)

Middenveld: Douglas Luiz (Aston Villa), Bruno Guimarães (Olympique Lyon), Claudinho (Red Bull Bragantino), Matheus Henrique (Gremio de Porto Alegre), Douglas Augusto (PAOK Saloniki), Reinier (Real Madrid)

Aanval: Matheus Cunha (Hertha BSC), Antony (Ajax), Paulinho (Bayer Leverkusen), Gabriel Martinelli (Arsenal) en Richarlison (Everton).

 
Brazilië

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties