Tottenham zet plots streep door Fonseca en praat met Gattuso
Donderdag, 17 juni 2021 om 17:22 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 17:32

Paulo Fonseca wordt toch niet de nieuwe manager van Tottenham Hotspur. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is de overgang van de Portugees naar Londen om fiscale redenen 'honderd procent van de baan', ondanks dat het de voorbije dagen erop leek dat alleen nog maar de laatste plooien gladgestreken dienden te worden. Romano schrijft dat de contracten al waren opgesteld en dat deze alleen nog ondertekend dienden te worden.

Fonseca genoot in Italië, waar hij de voorbije twee jaar trainer van AS Roma was, fiscale voordelen, maar deze zijn in Groot-Brittannië niet van toepassing. De gesprekken werden vervolgens gestaakt. Fabio Paratici, de nieuwe directeur voetbalzaken bij Tottenham, had eigenlijk zijn zinnen gezet op Antonio Conte. The Spurs kwamen echter niet met een akkoord tot met de bij Internazionale vertrokken oefenmeester, waarna werd doorgeschakeld en contact werd gezocht met Fonseca.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens Romano is Tottenham Hotspur nu in gesprek met Gennato Gattuso, die donderdag na slechts 22 dagen bij Fiorentina vertrok. De reden voor het razendsnelle vertrek uit Florence is het verschil in inzicht op transfergebied tussen Gattuso en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes enerzijds en de clubleiding anderzijds. Fiorentina wilde geen spelers uit de stal van Mendes. Gattuso werkte de afgelopen twee jaar bij Napoli, met wie hij in de voorbije jaargang als vijfde eindigde in de Serie A. Daarop besloot president Aurelio De Laurentiis - met wie Gattuso naar verluidt al overhoop lag - zijn aflopende contract niet te verlengen.

Twee dagen nadat bekend werd dat Gattuso niet bij Napoli zou blijven, werd hij bij Fiorentina gepresenteerd als de opvolger Giuseppe Iachini. Gattuso zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 en zou per 1 juli officieel aan de slag gaan bij Fiorentina, maar voor hij goed en wel binnen was bij de club, was zijn vertrek al een feit. "Fiorentina en Gattuso hebben in onderleg overleg besloten niet samen aan het nieuwe seizoen te beginnen", schreef de club donderdag in een statement.

 
Premier League
 
Tottenham Hotspur
 
Antonio Conte
 
Gennaro Gattuso

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties