Ashley Young terug in Premier League: 'Dit is niet mijn zwanenzang'
Donderdag, 17 juni 2021 om 20:42 • Dominic Mostert

Ashley Young keert terug bij Aston Villa. De flankspeler beschikt over een aflopend contract bij Internazionale en kan daardoor transfervrij overstappen naar de club waarvoor hij tussen 2007 en 2011 al uitkwam. Young sloeg een aanbod van Inter af om zijn verbintenis te verlengen en had ook de mogelijkheid om naar Watford of Burnley te verkassen. Aston Villa maakt donderdagavond bekend dat Young een eenjarig contract heeft getekend.

Young, 35 jaar, reageert dolenthousiast op zijn rentree op Villa Park. "Toen ik hoorde van de belangstelling van Aston Villa, zei ik meteen tegen mijn zaakwaarnemer: 'Zorg dat het goed komt, hoe dan ook.' Ik heb de ploeg vorig seizoen van een afstand in actie gezien en ik heb gezien hoe goed Aston Villa het deed", zegt de routinier. The Villans, met Anwar El Ghazi in de ploeg, eindigden op de elfde plek in de Premier League. "De technische staf, de trainer en de spelers hebben duidelijk de drang naar succes, ze hebben een winning mentality. En ik weet van mezelf dat ik die ook heb."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Ik hoorde iemand al roepen dat ik hierheen kom om mijn carrière te beëindigen, dat ik niet meer hongerig ben naar succes, dat het mijn zwanenzang is... Dat is totaal niet wie ik ben", benadrukt Young. "Als ik de spelers en de technische staf aan het werk zie, besef ik hoe fantastisch het is om me erbij te kunnen voegen. Ik zie ernaar uit om mijn ervaring toe te voegen aan deze jonge ploeg. Ik weet niet of ik een vaderfiguur zal zijn. Ik kom hier niet om bij de ploeg rond te hangen, maar om te voetballen. Ik heb bij iedere club concurrentie om een basisplaats ervaren en ik kijk ernaar uit om die uitdaging weer aan te gaan."

Young begon zijn carrière bij Watford: tussen 2003 en 2007 kwam hij drie seizoenen uit in de Championship en één jaar in de Premier League. In januari 2007 stapte Young over naar Aston Villa, waarvoor hij 157 competitieduels speelde. Hij beleefde bij die club zijn grote doorbraak op het hoogste niveau. Young werd na zijn eerste jaar opgenomen in het Team van het Jaar in de Premier League en groeide uit tot international van Engeland. In de zomer van 2011 tekende Young bij Manchester United, waar hij achtenhalf jaar zou blijven; in januari 2020 maakte hij de overstap naar Internazionale voor circa 1,5 miljoen euro. Vorig seizoen werd hij kampioen met de club en speelde Young 26 duels in de Serie A.

 
Premier League
 
Aston Villa
 
Ashley Young

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties