EK-finale mogelijk toch niet op Wembley; Hongarije serieus alternatief
Vrijdag, 18 juni 2021 om 10:46 • Rian RosendaalLaatste update: 12:40

Het is afwachten of de halve finales en de finale van het EK daadwerkelijk op Wembley worden afgewerkt. Vanwege de tegenvallende coronacijfers in Groot-Brittannië is er twijfel ontstaan over de laten doorgaan van de EK-duels in Londen. De UEFA is in overleg getreden met de Britse overheid om tot een passende oplossing te komen. De halve finale staan gepland voor 6 en 7 juli, met de finale voor 11 juli op de agenda. De Puskas Arena in Boedapest is al naar voren geschoven als alternatief.

In Groot-Brittannië is momenteel een quarantaineplicht van tien dagen van kracht voor mensen die daarheen willen reizen. Deze coronamaatregel zou op 21 juni komen te vervallen, maar de Britse regering heeft de einddatum van deze restrictie uitgesteld vanwege de weinig hoopvolle coronacijfers van dit moment. De UEFA blijft ondanks alles hopen voor voetbalsupporters die de wedstrijden in Londen willen bijwonen volgende maand.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"De UEFA is verheugd om te melden dat de capaciteit op Wembley voor de duels in de knockout-fase van het EK wordt vergroot naar minimaal vijftig procent", zo brengt de Europese voetbalbond vrijdag naar buiten in een verklaring. "Op dit moment praten we met de lokale autoriteiten over het toelaten van supporters van de deelnemende landen, met gebruik van een strikt testbeleid en een bubbel waardoor men minder dan 24 uur in Groot-Brittannië hoeft te verblijven. Daarnaast wordt er speciaal transport geregeld en komen ze niet verder dan het stadion. We snappen heel goed dat de Britse overheid onder druk staat en hopen dat er een positieve oplossing zal worden gevonden voor alle betrokken partijen", aldus de UEFA.

Hongarije, waar de huidige coronasituatie een stuk beter lijkt te zijn dan in Groot-Brittannië, geldt als een serieuze optie voor de UEFA, mocht er definitief een streep gaan door Wembley als stadion voor de halve finales en finale van het EK. "Er ligt altijd een noodplan klaar, maar we hebben er desondanks alle vertrouwen in dat de laatste week van het EK in Londen wordt afgewerkt." Engeland speelt vrijdagavond op Wembley tegen Schotland en sluit de poulefase dinsdag af tegen Tsjechië in hetzelfde stadion.

 
EK 2020
 
Engeland

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties