Eriksen mag vanwege ICD-kastje waarschijnlijk niet terug naar Inter
Vrijdag, 18 juni 2021 om 11:33 • Dominic Mostert

Als Christian Eriksen zijn terugkeer kan maken op het veld, kan hij vermoedelijk niet meer uitkomen voor zijn club Internazionale. De aanvallende middenvelder krijgt na zijn hartstilstand een ICD, een onderhuidse defibrillator die ingrijpt bij hartproblemen. Het is in de Serie A echter verboden om te spelen met een defibrillator. Als die regel niet wordt aangepast, lijkt het onmogelijk dat Eriksen nog zal uitkomen in de Serie A.

De medische commissie van de Italiaanse voetbalbond lijkt een rentree van Eriksen uit te sluiten bij monde van Lucio Mos, commissielid en zelf cardioloog. Het verbod dient volgens hem om de gezondheid van sporters zoveel mogelijk te beschermen. "Er zijn dingen die zelfs aan de meest nauwkeurige controles kunnen ontsnappen, ook omdat onderzoeken periodiek plaatsvinden, dus een probleem van dit type kan ontstaan tussen de ene controle en de andere."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: ‘Christian Eriksen keert volgende week terug bij Internazionale’

"De Italiaanse regelgeving is de strengste ter wereld en dit is dan ook de reden waarom het aantal plotselinge sterfgevallen tijdens fysieke activiteit een stuk lager is dan in andere landen. De protocollen zijn erg streng, dus het lijkt me uitgesloten dat we Eriksen terug gaan zien in de Italiaanse competitie", concludeert Mos. Eriksen komt sinds januari 2020 uit voor Inter en staat nog tot medio 2024 onder contract in Milaan. Vorig seizoen werd hij met de club kampioen van Italië.

Bondsarts Morten Boesen verklaarde donderdag dat na meerdere onderzoeken is besloten dat Eriksen een ICD nodig heeft. "Christian heeft de oplossing geaccepteerd en het plan wordt gedragen door nationale en internationale specialisten, die allen dezelfde behandeling adviseren", voegde hij daaraan toe. Oranje-international Daley Blind heeft ook een inwendige defibrillator en voetbalt daarmee voor Ajax en het Nederlands elftal; in de Eredivisie is zo'n kastje niet verboden.

 
Serie A
 
Internazionale
 
Christian Eriksen

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties