'Jan Vertonghen kan na achttien jaar afwezigheid terugkeren in België'
Vrijdag, 18 juni 2021 om 11:51 • Rian RosendaalLaatste update: 11:58

De kans bestaat dat Jan Vertonghen na een absentie van achttien jaar terugkeert op de Belgische voetbalvelden. De Portugese sportkrant Record brengt vrijdag namelijk naar buiten dat de centrumverdediger van Benfica kan rekenen op belangstelling van zowel Racing Genk als Royal Antwerp. Vertonghen beschikt in Portugal over een contract tot 30 juni 2023, maar de Belgische clubs hopen desondanks op een transfervrije deal.

Genk, waar John van den Brom sinds vorig jaar hoofdtrainer is, heeft net als Antwerp een afvaardiging van Antwerp al gesproken met Benfica en het management van Vertonghen, zo klinkt het vanuit Portugal. De clubs uit de Jupiler Pro League hopen volgens bovengenoemd medium dat de doorlopende verbintenis van Vertonghen in de Portugese hoofdstad wordt ontbonden, zodat hij gratis aan de selectie kan worden toegevoegd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Vertonghen koos er vorig jaar zomer voor om Tottenham Hotspur na acht seizoenen transfervrij in te ruilen voor Benfica. In zijn eerste seizoen aldaar kwam de voormalig Ajacied tot 42 wedstrijden in alle competities. Hij had in de meeste gevallen een basisplek bij de nummer drie van de Portugese competitie. Het is nog niet duidelijk of Vertonghen Benfica daadwerkelijk wil verlaten en welke Belgische club zijn voorkeur geniet.

De inmiddels 34-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van Germinal Beerschot, voordat hij in 2003 werd weggeplukt door Ajax. Vertonghen speelt met de Belgische nationale ploeg momenteel op het EK. In de groepswedstrijden tot dusver tegen Rusland (3-0) en Denemarken (1-2) had de ervaren mandekker een basisplaats aan de linkerkant van een driemansverdediging.

 
Pro League
 
Liga NOS
 
Racing Genk
 
Antwerp FC
 
Benfica

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties