Brian Brobbey: 'Mijn zaakwaarnemers vonden RB Leipzig de beste stap'
Vrijdag, 18 juni 2021 om 14:56 • Dominic MostertLaatste update: 14:58

Brian Brobbey lijkt nog niet erg bezig met zijn naderende overstap naar RB Leipzig. De spits vertrekt transfervrij bij Ajax en heeft al een vierjarig contract ondertekend in Duitsland, maar vertelt in gesprek met ELF Voetbal dat hij nog geen Duitse lessen volgt en nog geen woonruimte heeft. Bovendien heeft hij geen afscheidsspeech gegeven bij Ajax. "Die gaat er ook niet komen. Dan ga ik huilen", zegt Brobbey.

"Ik heb nog geen woonruimte, ben nog niet begonnen met Duitse lessen, moet nog kennismaken met de spelers en de laatste weken heb ik niet met een speciaal oog naar de Bundesliga gekeken", geeft de negentienjarige spits aan. "Ik kijk sowieso nauwelijks naar die competitie. Maar alles komt op zijn tijd. Op school heb ik geen Duits gehad. Ik ben niet zo'n slimme jongen. Meer iemand die creatief met zijn handen is."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Brobbey voelt niet de behoefte om zijn overstap naar Leipzig andermaal toe te lichten. "Ik heb daar meerdere keren over gesproken. Er was volop belangstelling. Ik kon naar Italië, maar zie jij iemand van negentien in Italië een kans krijgen? Mijn zaakwaarnemers (Mino Raiola en José Fortes Rodriguez, red.) vonden Leipzig de beste stap. Engeland of Spanje kan altijd nog. Ik ben jong, mijn carrière duurt als het goed is nog lang."

Hoewel Brobbey al een contract heeft getekend, valt een directe terugkeer bij Ajax niet volledig uit te sluiten. Eerder deze maand ging de jeugdexponent in het programma Bij Andy in de Auto in op de geruchten dat Ajax hem terug wil halen. "Ik lees het ook overal", zei hij. "Het is geen bullshit. Ik wil gewoon spelen. Er is eerlijk tegen mij gezegd dat ik volgend seizoen niet veel zou gaan spelen. Dat is eerlijk tegen mij gezegd. En als je niet speelt moet je minuten bij Jong Ajax gaan maken."

 
1. Bundesliga
 
RB Leipzig
 
Ajax

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties