Mats Hummels maakt op persconferentie statement tegen Hongarije
Woensdag, 23 juni 2021 om 00:12 • Mart van MourikLaatste update: 00:32

Mats Hummels heeft dinsdag een duidelijk statement gemaakt op de persconferentie in aanloop naar het EK-duel tussen Duitsland en Hongarije. De centrumverdediger verscheen tijdens het persmoment in een kleurrijk shirt met de tekst 'Love Unites'. Met het statement spreekt Hummels zich openlijk uit tegen de omstreden en onlangs aangenomen Hongaarse wet die het verbiedt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren tot achttien jaar.

"Juist de kleine gebaren vormen een stap in de goede richting", vertelde Hummels op de persconferentie, waarop onder meer het feit besproken werd dat de Allianz Arena niet in regenboogkleuren gehuld mag worden als protest tegen de controversiële Hongaarse wet. München had een verzoek ingediend bij de UEFA om het stadion eenmalig de regenboogkleuren te geven, maar de organisator van het EK gaf, tot teleurstelling van Hummels, nul op het rekest.

"Ik denk dat ik dat wel kan zeggen zonder dat er een commissie op me af wordt gestuurd", zo maakte Hummels zijn teleurstelling kenbaar. "Het is lang geleden dat openheid en tolerantie in de sportwereld wordt beleefd als een normaal feit. Kleine gebaren en bordjes kunnen de juiste stappen naar normalisatie vormen." Hummels is overigens niet de eerste Duitser die van zich laat horen tijdens het EK. Ook doelman Manuel Neuer verscheen al op het veld met de aanvoerdersband in regenboogkleuren.

Eerder op de dag werd ook al duidelijk dat Oranje met een statement zal komen tegen de wet. Georginio Wijnaldum zal komende zondag tijdens de achtste finale van het EK in Boedapest een speciale OneLove-aanvoerdersband dragen. Met de aanvoerdersband wil het Nederlands elftal in de woorden van Wijnaldum benadrukken dat de spelers staan voor 'inclusiviteit en verbinding'.

 
EK 2020
 
Duitsland
 
Mats Hummels

>
European Championship
Duitsland
2
2
Hongarije
Woensdag, 23 juni 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
16:30
16:30
Veelbesproken ballenjongen van Liverpool ontpopt zich tot doelpuntenmachine
1
   
16:22
16:22
'Ik zou André Onana aanbevelen bij de clubleiding van Internazionale'
4
   
16:22
16:22
Klaassen: 'Ik was er even klaar mee en vroeg me af: wat doe ik hier nog?'
40
   
15:30
15:30
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie: Roda JC - FC Emmen
0
   
15:20
15:20
Oppermachtig Chelsea legt Norwich City op de pijnbank: 7-0
40
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties