Juan Mata tekent dag na 'vertrek' nieuw contract bij Manchester United
Vrijdag, 2 juli 2021 om 12:18 • Dominic Mostert

Juan Mata blijft bij Manchester United. De middenvelder was sinds donderdag officieel transfervrij, maar heeft zich een dag later opnieuw verbonden aan the Red Devils. Beide partijen zijn een eenjarig contract overeengekomen. Mata kwam in januari 2014 over van Chelsea en begint aan zijn achtste volledige seizoen in dienst van Manchester United.

Manchester United had de optie om het aflopende contract van Mata met een jaar te verlengen. Het is niet duidelijk of die optie in werking is getreden, of dat de 33-jarige Spanjaard een volledig nieuw contract ondertekent. Mata speelde vorig seizoen slechts negen competitieduels, waarvan zes als basisspeler. Hij bracht veel wedstrijden door op de bank, maar kreeg soms ook vrijaf om naar zijn ernstig zieke moeder in Spanje te gaan. In maart overleed de moeder van Mata.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Omdat hij de afgelopen jaren steeds minder belangrijk is geworden voor de club, was het onduidelijk of beide partijen met elkaar zouden doorgaan. "We zijn met Juan in gesprek. We voeren goede discussies en we blijven met elkaar praten", zei Ole Gunnar Solskjaer in mei nog. "Hij is een topprofessional, een heel goede speler. Het is moeilijk voor me om hem zo vaak buiten de ploeg te laten. Door persoonlijke omstandigheden is hij minder beschikbaar geweest, maar hij blijft een topspeler. We nemen na afloop van het seizoen een besluit."

Mata werd in januari 2014 voor 46 miljoen euro overgenomen van Chelsea en was daarmee destijds de duurste speler ooit van Chelsea. "Een magiër op het veld en een gentleman daarbuiten: Mata is een van de populairste spelers in de recente clubgeschiedenis en wordt enorm gerespecteerd door zijn ploeggenoten", schrijft Manchester United in het persbericht waarin het nieuwe contract wordt bevestigd. "De WK-winnaar is van onschatbare waarde op de jonge ploeg, die nog in ontwikkeling is." Mata was sinds zijn komst goed voor 273 officiële duels, waarin hij 51 keer scoorde en 47 assists gaf.

 
Premier League
 
Manchester United
 
Juan Mata

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties