'Ancelotti maakt toptarget bekend aan Real Madrid en neemt zelf contact op'
Dinsdag, 6 juli 2021 om 23:03 • Jeroen van Poppel

Carlo Ancelotti beschouwt Richarlison als zijn ideale eerste aanwinst bij Real Madrid. De nieuwe trainer van de Koninklijke heeft telefonisch contact gehad met de 24-jarige aanvaller van Everton, zo verzekert Goal. Ancelotti heeft de clubleiding opdracht gegeven werk te maken van de komst van Richarlison, met wie hij twee jaar werkte bij the Toffees. De Italiaanse coach maakte in juni zelf de overstap van Everton naar Real.

Ancelotti heeft Richarlison gevraagd hoe hij tegenover een overstap naar Madrid staat. Dat gesprek vond plaats terwijl de aanvaller zich in het Braziliaanse kamp bevond, waarmee hij actief is op de Copa América. Richarlison had in vier van de zes gespeelde wedstrijden op dat toernooi een basisplaats en viel twee keer in. Brazilië plaatste zich dinsdag voor de finale door met 1-0 te winnen van Peru. Zondag is Argentinië of Colombia de tegenstander in de eindstrijd in het Maracanã.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Een mogelijke overgang van Richarlison bevindt zich nog in een vroege fase, maar het proces kan zich volgens Goal de komende tijd ontwikkelen. Ancelotti heeft van de leiding een beslissende stem in het aankoopbeleid gekregen en dringt dus sterk aan op de komst van zijn voormalig pupil. Real Madrid heeft zich nog niet gemeld bij Everton, maar heeft het idee om de komende maanden 'een aanval' te doen.

Richarlison was in 2017 dicht bij een overgang naar Ajax, maar koos op het laatste moment voor Watford, dat twaalf miljoen euro neertelde. Een jaar later maakte de Zuid-Amerikaan al een stap hogerop naar Everton, dat liefst 45 miljoen euro betaalde. Richarlison ligt tot medio 2024 vast, waardoor technisch directeur Marcel Brands geen enkele noodzaak heeft om over te gaan tot verkoop. De Braziliaan staat bij the Toffees na drie seizoenen op 119 officiële wedstrijden, waarin hij 42 keer scoorde en 9 assists gaf.

 
LaLiga
 
Real Madrid
 
Carlo Ancelotti

Poll
Is Richarlison een goede aanwinst voor Real Madrid?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties