Guardiola lijkt hoop op komst van Harry Kane definitief op te geven
Woensdag, 7 juli 2021 om 12:57 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 15:24

De kans is groot dat Manchester City zonder nieuwe centrumspits aan het nieuwe seizoen begint. De Engelse topclub zag Sergio Agüero transfervrij naar Barcelona vertrekken, maar heeft door de gevolgen van de coronapandemie niet de financiële middelen om een vervanger aan te trekken, heeft Josep Guardiola onthult tegenover TV3. Dat betekent ook dat de club voorlopig geen nieuw bod uitbrengt op Harry Kane, nadat een eerder bod van 117 miljoen euro werd afgewezen door Tottenham Hotspur. Eigenaar Daniel Levy wil de spits voor de club behouden, zo klinkt het.

Volgens Guardiola is de kans aanzienlijk dat hij zonder spits aan het seizoen begint. "Voor de genoemde prijzen gaan wij geen spitsen kopen", doelt de Spaanse oefenmeester bij TV3 op de vraagprijs van Tottenham voor Kane. "Het is onmogelijk, wij kunnen ons dat niet veroorloven. Alle clubs hebben het financieel moeilijk op dit moment en wij zijn daarin geen uitzondering. We hebben Gabriel Jesus en Ferran Torres, die in het verleden allebei hebben laten zien goed te kunnen presteren in de punt van de aanval."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Vader Nathan Aké overlijdt enkele minuten na eerste Champions League-goal

Bovendien zegt Guardiola een beroep te kunnen doen op jeugdspelers. "We hebben jonge spelers in de jeugdopleiding en spelen vaak met een valse negen. De kans is groter dat we komend seizoen geen spits kopen." Eerder meldde de Daily Mail nog dat de regerend kampioen van Engeland bereid is om Nathan Aké of Jesus in te zetten om de komst van Kane mogelijk te maken. Een eerder bod van 100 miljoen pond, omgerekend circa 117 miljoen euro, werd door the Spurs naar de prullenbak verwezen.

Naast City maakte ook Thomas Tuchel zijn interesse in Kane kenbaar. De manager van Chelsea kondigde aan dat hij graag eens 'met Kane zou praten over zijn ideeën over het maken van doelpunten en aanvallen'. "Als je ergens in de wereld een coach kan vinden die Harry Kane niet in zijn team zou willen hebben, bel me dan nog eens", zei Tuchel vorige maand op een persconferentie. "Iedereen vindt Harry Kane geweldig, maar laten we heel, heel duidelijk zijn: hij is een speler van Tottenham. Hij heeft een langdurig contract (tot medio 2024, red.) en we zullen daar dan ook geen oneerbiedige opmerkingen over maken."

 
Premier League
 
Manchester City
 
Tottenham Hotspur
 
Josep Guardiola
 
Sergio Agüero

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties