Lozano ontslagen uit ziekenhuis na nare botsing tegen Trinidad & Tobago
Zondag, 11 juli 2021 om 18:51 • Dominic MostertLaatste update: 18:50

Hirving Lozano is ontslagen uit het ziekenhuis. De aanvaller van Mexico botste zaterdagnacht met zijn gezicht aan tegen de knie van keeper Marvin Phillip van Trinidad & Tobago tijdens de eerste groepswedstrijd van het toernooi om de Gold Cup. Het duel moest kort worden stilgelegd, terwijl Lozano op het veld werd behandeld. Uiteindelijk werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Mexicaanse voetbalbond bevestigde na de wedstrijd dat de situatie van Lozano stabiel is en dat hij bij bewustzijn is. Inmiddels blijkt sprake te zijn van nekletsel, dat niet als heel ernstig wordt gezien. De voormalig PSV'er hoefde niet onder het mes te gaan. Het incident vond na een kwartier plaats en werkte in het restant van de wedstrijd door op de ploeg van Mexico, zei assistent-bondscoach Jorge Theiler. "We zagen Lozano liggen en we leefden even in wanhoop. We waren aangedaan, want we dachten dat hij er niet goed aan toe was. Nu we weten dat het goed met hem gaat, gaat het ook beter met ons."

Op foto's was te zien dat Lozano hevig bloedde aan het gezicht na de botsing. "We denken vandaag aan de gezondheid van Hirving. We hopen dat hij herstelt. Dat is het belangrijkste. We denken vandaag niet aan Chucky als voetballer, maar als mens", zei de assistent van bondscoach Gerardo Martino. Mexico vuurde liefst dertig doelpogingen af, waarvan zeven tussen de palen, maar kwam niet tot scoren. "We lieten veel kansen liggen. Er was vandaag slechts één ploeg die dominant was en dat waren wij, maar het doelpunt wilde niet vallen."

 
CONCACAF Gold Cup
 
Mexico
 
Hirving Lozano
 
Gerardo Martino

>
Concacaf Gold Cup
Mexico
0
0
Trinidad and Tobago
Zondag, 11 juli 2021 om 04:30
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties