Manchester United bevestigt: schouderoperatie Rashford overmijdelijk
Vrijdag, 30 juli 2021 om 13:21 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 14:05

Marcus Rashford mist de start van het nieuwe seizoen bij Manchester United. De aanvaller kampt met een schouderblessure en gaat binnenkort onder het mes, zo brengt de Engelse club vrijdag officieel naar buiten. Het is nog niet bekend hoelang Rashford uit de roulatie is, maar in de Engelse media is de verwachting dat de aanvaller pas in oktober weer beschikbaar is voor manager Ole Gunnar Solskjaer.

"Na overleg tussen Marcus, de manager, de medische staf en enkele specialisten is besloten dat Marcus spoedig een operatie zal ondergaan om het probleem aan zijn schouder te verhelpen. Hij zal zich nu concentreren op zijn revalidatie, om zo snel mogelijk terug te keren", laat Manchester United vrijdag weten in een korte verklaring op de website.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dat Rashford onder het mes moest was al langer bekend. De aanvalsleider kampt met een schouderkwetsuur en wilde zich direct na afloop van het Europees kampioenschap laten opereren. De chirurg die de operatie moet uitvoeren is echter niet eerder dan eind deze maand beschikbaar, zo werd onlangs duidelijk. Dat maakt dat de Engelsman langer uit de roulatie ligt dan oorspronkelijk gehoopt en gepland. Voor een dergelijke schouderoperatie staat doorgaans een herstel van drie maanden, wat betekent dat Rashford eind oktober pas weer in actie zou kunnen komen namens United.

Solskjaer werd zondag 18 juli na afloop van de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Derby County, nog gevraagd naar de situatie rond Rashford. "We gaan kijken naar de beste optie", sprak de manager van Manchester United bijna twee weken geleden. "Rashford is mede op vakantie gegaan om er goed over na te denken. We moeten kijken wat het beste is voor hem en voor de club. Dat zijn we op dit moment aan het bespreken met de experts." Eerder schreven verschillende Engelse media dat de 23-jarige niet zou ontkomen aan een operatie en dat blijkt dus nu te kloppen.

Rashford had tijdens het laatste deel van het afgelopen seizoen al last van een spierblessure aan zijn schouder en kon daardoor slechts een beperkte bijdrage leveren bij Engeland in aanloop naar de EK-finale. Rashford kon tijdens het EK niet rekenen op een basisplaats van Gareth Southgate en moest het slechts met een aantal invalbeurten doen. In de wedstrijden tegen Duitsland en Denemarken bleef hij zelfs de volledige negentig minuten op de bank. Nu Engeland is uitgeschakeld kan de focus weer volledig op United. Het Premier League-seizoen begint voor United op 14 augustus met een thuiswedstrijd tegen Leeds United.

De vertraagde operatie betekent een nieuwe klap voor Rashford, die sinds de uitschakeling op het EK een moeilijke periode doormaakt. Hij, Jadon Sancho en Bukayo Saka waren het doelwit van online racistische uitlatingen nadat ze allen een penalty hadden gemist in de strafschoppenserie. De muurschildering van Rashford in Withington, Manchester, werd vernield, maar is sindsdien bedekt met steunbetuigingen van de gemeenschap. Ook is de muurschildering inmiddels weer in ere hersteld.

 
Premier League
 
EK 2020
 
Manchester United
 
Engeland
 
Italië

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties