OGC Nice bevestigt overgang van Justin Kluivert
Dinsdag, 20 juli 2021 om 22:55 • Jeroen van PoppelLaatste update: 11:39

Justin Kluivert maakt op huurbasis de overstap naar OGC Nice, zo bevestigt de Franse club. De 22-jarige vleugelspits is door Christophe Galtier, de nieuwe trainer van de Franse club, in een persoonlijk gesprek overgehaald om in de Ligue 1 te gaan spelen, zo meldde Fabrizio Romano eerder. Kluivert mocht vertrekken bij AS Roma, dat akkoord is gegaan met een huurdeal plus optie tot koop van tien miljoen euro.

Nice presenteert Kluivert op Twitter in een speciaal gemaakt filmpje. Daarin worden de Nederlandse spelers uit de geschiedenis van de club op een rijtje gezet. De namen van Dick van Dijk, Ruud Kaiser, Arjan Vermeulen, Erik Regtop, Luigi Bruins, Wesley Sneijder en natuurlijk zijn nieuwe ploeggenoot Calvin Stengs komen voorbij, voordat Kluivert verschijnt.

Meer: Kluivert noemt voorbeelden: ‘Hij is heel snel, heel effectief én tweebenig!’

Kluivert kreeg een week geleden een signaal van José Mourinho dat hij mocht vertrekken bij Roma. De voormalig Ajacied werd door de Portugese trainer niet opgenomen in de 27-koppige selectie van AS Roma voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De aanvaller werd in het afgelopen seizoen verhuurd aan RB Leipzig, maar de Duitse club besloot de optie tot koop in de huurovereenkomst niet te lichten.

Kluivert wordt in Nice ploeggenoot van Calvin Stengs, die vorige week woensdag zijn transfer van AZ naar Nice afrondde. Het tweetal speelde in juni nog samen in Jong Oranje op het EK Onder-21. Als basisspelers wonnen Kluivert en Stengs de kwartfinale van Jong Frankrijk (2-1), maar in de halve finale ging het mis tegen Jong Duitsland (1-2 verlies). Kluivert komt bij Nice ook Kasper Dolberg tegen, met wie hij twee seizoenen samenspeelde bij Ajax.

RB Leipzig bracht aan het eind van het seizoen overigens een bod van twaalf miljoen euro uit op Kluivert, dat door Roma werd afgewezen. Zelf betaalden de Romeinen in de zomer van 2018 zeventien miljoen euro om de aanvaller over te nemen van Ajax. Kluivert werd de voorbije tijd Kluivert ook gelinkt aan Olympique Marseille. In de twee seizoenen die hij doorbracht in Rome wist hij nog niet uit te groeien tot onbetwiste basisspeler: hij heeft 68 wedstrijden achter zijn naam staan voor AS Roma, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 8 assists. Op huurbasis bij Leipzig kwam hij tot 4 goals en 1 assist in 29 officiële optredens.

 
Serie A
 
Ligue 1
 
OGC Nice
 
AS Roma
 
Justin Kluivert

Poll
Goede keuze van Justin Kluivert?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties