Duits Olympisch team maakt statement en stapt van het veld
Zaterdag, 17 juli 2021 om 12:42 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 10:23

De ploeg die namens Duitsland actief zal zijn op de Olympische Spelen heeft zaterdagmiddag een krachtig statement gemaakt tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Honduras. Het Onder-23 team werkte achter gesloten deuren een oefenwedstrijd af tegen Honduras, maar besloot de strijd vijf minuten voor tijd te staken. Aanleiding waren racistische uitlatingen aan het adres van Jordan Torunarigha. De Duitse ploeg besloot daarop van het veld te stappen. De Hondurese voetbalbond spreekt in een statement van een 'misverstand'.

Het duel begaf zich in de slotfase, toen het Duitse Olympische voetbalelftal besloot van het veld te stappen. "De wedstrijd moest vijf minuten voor tijd gestaakt worden bij een 1-1 stand", twittert de Duitse voetbalbond zaterdagmiddag. "Onze speler Jordan Torunarigha is racistisch beledigd, waarna we samen het veld hebben verlaten." Het is onbekend wie verantwoordelijk is voor de racistische uitlatingen. Het duel werd achter gesloten deuren afgewerkt, waardoor er geen publiek aanwezig was bij het vriendschappelijke treffen.

"Qua spel was het van heel hoog niveau" reageerde bondscoach Stefan Kuntz na afloop tijdens een persconferentie. "In het derde blok vroeg ik me alleen af wat er met Jordan aan de hand was. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was er een handgemeen. Ik rende naar Jordan omdat Ik zag dat hij gebaren maakte. Hij raakte vreselijk overstuur. Hij zei dat hij voor de tweede keer racistisch was bejegend. Dat is tegen onze waarden, waarop we het veld verlieten. De hele ploeg van Honduras kwam vervolgens naar onze bank en verontschuldigde zich. Daarmee was de kous af voor ons."

Torunarigha speelt doorgaans zijn wedstrijden bij Hertha BSC, waar hij als centrale verdediger fungeert. Het duel met Honduras werd verdeeld over drie helften van een half uur. De Duitse treffer kwam op naam van Felix Uduokhai. Duitsland trapt op 22 juli voor het eerst af op de Olympische Spelen tegen Brazilië. Drie dagen later is Saoedi-Arabië de tegenstander. De derde en laatste groepswedstrijd vindt plaats op 28 juli, wanneer Ivoorkust de tegenstander is.

Het is niet de eerste keer dat Torunarigha het slachtoffer is van racistisch wangedrag. In februari vorig jaar gebeurde hetzelfde tijdens de bekerwedstrijd tussen Hertha en Schalke 04. Destijds kwamen de geluiden vanaf de tribunes, waar supporters van Schalke apengeluiden maakten. Dit keer waren de bejegeningen afkomstig van een speler van Honduras, verzekert SPOX. De Hondurese voetbalbond heeft inmiddels gereageerd via Twitter en zegt dat het om een misverstand gaat.

 
Olympische Spelen
 
Duitsland
 
Jordan Torunarigha
 
Felix Uduokhai

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties