'Bayern München doet navraag bij Barcelona: eerste keus is Sergiño Dest'
Zondag, 18 juli 2021 om 19:22 • Dominic MostertLaatste update: 22:02

Bayern München hoopt te profiteren van de financiële problemen van Barcelona, zo meldt RAC1 zondag. De grootmacht uit de Bundesliga beseft dat Barcelona met Sergiño Dest, Sergi Roberto en Emerson Royal beschikt over drie rechtsbacks en heeft navraag gedaan naar de mogelijkheid om een daarvan over te nemen. De eerste keuze van Bayern zou Dest zijn.

Bayern hoopte Dest vorig jaar al te strikken. De club bereikte zelfs een persoonlijk akkoord met de Amerikaans international, maar uiteindelijk trok Barcelona aan het langste eind. Onder Ronald Koeman kwam Dest vorig seizoen in actie in dertig competitiewedstrijden. Na het seizoen zouden Bayern, Arsenal en Juventus zich voorzichtig hebben gemeld bij zijn entourage, maar Dest liet weten geen vertrek te ambiëren. Hij is vastberaden om zich onder Koeman verder te ontwikkelen en heeft zijn vakantie zelfs eerder beëindigd, zodat hij fit aan de voorbereiding kan beginnen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dest vertrok begin oktober 2020 voor minstens 21,2 en maximaal 26,2 miljoen euro van Ajax naar Barcelona. Zijn transferwaarde is volgens Transfermarkt sindsdien gestegen naar 30 miljoen euro. Bayern zal dus dieper in de buidel moeten tasten dan een jaar geleden het geval zou zijn geweest. De kampioen van Duitsland staat ook niet onwelwillend tegenover de komst van Sergi Roberto en Emerson Royal. Beide spelers zouden onder de indruk zijn van de technische staf van Bayern en sluiten de deur voor een overstap ook niet bij voorbaat.

Emerson werd begin juni aangetrokken door Barcelona en kwam over van Real Betis. Hij werd in 2019 overgenomen van Atlético Mineiro, dat ruim twaalf miljoen euro ontving voor de transfer. De helft van de transfersom kwam destijds voor rekening voor Barcelona, met Betis dat de overige zes miljoen euro neerlegde. Barcelona bedong de optie om Emerson in 2021 op te kunnen halen bij Betis en maakte daar vorige maand gebruik van.

 
LaLiga
 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Barcelona
 
Sergino Dest

Poll
Zou Sergiño Dest er goed aan doen om naar Bayern München te gaan?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties