'Onvrede over gesprekken; Liverpool vreest nieuw Wijnaldum-scenario'
Maandag, 19 juli 2021 om 10:46 • Rian RosendaalLaatste update: 11:04

De contractonderhandelingen tussen Liverpool en Jordan Henderson verlopen allesbehalve voorspoedig, zo weet The Athletic maandag te onthullen. Er wordt door beide partijen al weken gesproken over verlenging van het tot medio 2023 lopende contract, maar voorlopig is een akkoord verder weg dan ooit. In de Engelse media houdt men er serieus rekening mee dat de 31-jarige Henderson, sinds 2011 verbonden aan Liverpool, voortijdig vertrekt, ook al wil manager Jürgen Klopp hem dolgraag behouden.

De insteek van zowel Liverpool als Henderson blijft echter om de samenwerking een vervolg te geven. The Reds willen ten koste van alles een Georginio Wijnaldum-scenario voorkomen, zo klinkt het. De kampioen van 2020 dacht vorig jaar dat het verlengen van de verbintenis van de Oranje-international slechts een kwestie van tijd zou zijn. Een nieuw contract kwam echter nooit op tafel en de teleurgestelde Wijnaldum besloot uiteindelijk om Liverpool transfervrij in te ruilen voor Paris Saint-Germain.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

The Athletic rept wat betreft de onderhandelingen met Henderson over een 'ingewikkelde en gevoelige situatie'. Het gaat de middenvelder niet om geld, maar om het gevoel belangrijk gevonden te worden. De impasse tussen club en speler zou achter de schermen zelfs voor een hoop onvrede zorgen. De Daily Express weet te melden dat PSG de situatie rondom Henderson op de voet volgt. Trainer Mauricio Pochettino is gecharmeerd van de ervaren middenvelder, die bijna 400 wedstrijden in het shirt van Liverpool achter zijn naam heeft staan. Hij zou ook wel wat voelen voor een hernieuwde samenwerking met Luis Suárez, die sinds vorig jaar actief is voor Atlético Madrid.

Volgens de Daily Express heeft technisch directeur Michael Edwards bij Liverpool grotere prioriteiten op zijn lijstje staan dan het verlengen van het contract van Henderson, wat de stroeve onderhandelingen zou kunnen verklaren. Naar verluidt geniet het verlengen van de verbintenissen van Virgil van Dijk, Sadio Mané, Mohamed Salah en Roberto Firmino de voorkeur, terwijl daarnaast steeds meer wordt ingezet op de doorstroming van jeugdspelers. De Brazilianen Alisson en Fabinho zetten als alles goed verloopt sowieso binnenkort hun handtekening onder een nieuw contract.

 
Premier League
 
Liverpool
 
Jordan Henderson
 
Georginio Wijnaldum
 
Jürgen Klopp

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties