Rooney lijkt verleden te laten rusten: 'Morrison is altijd verkeerd begrepen'
Maandag, 19 juli 2021 om 11:23 • Rian RosendaalLaatste update: 12:21

Wayne Rooney is onder de indruk van het optreden van Ravel Morrison in de oefenwedstrijd van Derby County tegen Manchester United (1-2) van zondag. De inmiddels 28-jarige aanvaller is op proef bij de club uit de Championship en voorlopig stelt hij zijn manager niet teleur. Het is nog niet bekend of Morrison, die ADO Den Haag in januari na vier duels verliet, op korte termijn een contract krijgt aangeboden door de leiding van Derby.

"Ik denk dat Ravel altijd verkeerd begrepen is", zo liet Rooney optekenen in de Engelse media na de vriendschappelijke ontmoeting van zijn club met Manchester United. "Het is namelijk voor iedereen duidelijk dat hij over de nodige kwaliteiten beschikt. Het niveau van de trainingen ligt sinds zijn komst een stuk hoger en ik herken de dingen die hij bij balbezit en balverlies doet. Op die manier legt hij de lat tijdens trainingen gelijk een stuk hoger. Tegen Manchester United liet Ravel mooie dingen zien, al moeten we niet vergeten dat hij totaal geen wedstrijdritme heeft. Het was dan ook logisch dat Ravel in de slotfase een vermoeide indruk maakte", aldus de Derby-manager.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Morrison maakte vroeger deel uit van de jeugdopleiding van Manchester United. In 2011 veroverde hij samen met onder meer Paul Pogba en Jesse Lingard de FA Youth Cup en een doorbraak in de hoofdmacht leek slechts een kwestie van tijd te zijn. Die kwam er echter nooit voor de aanvaller, die destijds vaak overhoop leek te liggen met Rooney. De manager van Derby sprak in het verleden over het kapot gooien van de mobiele telefoon van Morrison na een aanvaring in de kleedkamer. "Hij kwam als jeugdspeler de kleedkamer van het eerste elftal binnen terwijl hij op zijn telefoon zat te kijken. Zonder te vragen haalde hij vervolgens mijn telefoon uit de oplader om zijn eigen telefoon eraan te hangen. Als het nou een speler was geweest van de A-selectie", bracht Rooney meermaals in herinnering.

Na zijn vertrek bij Manchester United in 2012 versleet Morrison een reeks aan clubs in Engeland en daarbuiten. Onder meer West Ham United, Cardiff City, Lazio, Sheffield United en Middlesbrough probeerden het met de aanvaller, meestal zonder groot succes. ADO wist Morrison in 2020 naar Nederland te halen. De verwachtingen waren hooggespannen, maar na slechts vier wedstrijden kwam de samenwerking met de Engelsman alweer ten einde. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen probeert de buitenspeler een contract in de wacht te slepen bij Derby.

Ondertussen houdt Morrison bij the Rams zijn conditie op peil voor de Gold Cup. De aanvaller werd opgenomen in de definitieve selectie van Jamaica, maar door het ontbreken van de juiste papieren heeft hij nog geen speelminuten kunnen maken. Mocht het papierwerk op tijd worden afgerond, dan bestaat de kans dat Morrison alsnog mag afreizen naar de Verenigde Staten, waar het toernooi plaatsvindt. Jamaica heeft zich dankzij een tweede plaats in de poulefase al verzekerd van een vervolg van de eindronde.

 
Football League Championship
 
Derby County
 
Wayne Rooney
 
Ravel Morrison

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties