Steven Berghuis: 'De Ajax-spelers bij Oranje herinnerden me er elke dag aan'
Maandag, 19 juli 2021 om 21:33 • Dominic MostertLaatste update: 21:55

Steven Berghuis ziet ernaar uit om aan de slag te gaan in Amsterdam. De aanvaller rondde maandag de laatste formaliteiten af rondom zijn overstap van Feyenoord naar Ajax. Hij is pas de vierde speler ooit die rechtstreeks overstapt van de Rotterdamse naar de Amsterdamse club. "Het moet wel nog even landen, maar dat is normaal denk ik. Ik kijk er echt enorm naar uit", reageert Berghuis op de website van zijn nieuwe club.

"Ik was er voor mezelf wel uit dat ik graag een nieuwe uitdaging wil aangaan om mij te blijven ontwikkelen als voetballer", verklaart de 29-jarige buitenspeler zijn overstap. "Toen Ajax concreet werd, ging ik er over nadenken en kwam ik wel tot de conclusie dat dit voor mij een goede stap zou zijn om een betere speler te worden. En ook om samen met de club en nieuwe teamgenoten de ambities waar te maken. Die ook bij mijn eigen ambities passen. Daar wilde ik voor gaan en daar sta ik achter."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Theo Janssen pleit voor opvallende wissel in Ajax-opstelling tegen Dortmund | Jan van Halst oppert verrassende oplossing voor dilemma Berghuis/Klaassen

Walgelijk spandoek over Steven Berghuis heeft 'aandacht' van politie

De politie is op de hoogte van een foto van een dreigend spandoek over Steven Berghuis.Lees artikel

Hoewel een overstap van Feyenoord naar Ajax altijd beladen is, vertelt Berghuis dat hij niet heeft getwijfeld. "Ik heb een weloverwogen keuze gemaakt en er goed over nagedacht. Het is niet zomaar een stap, maar ik sta er wel achter en het is wel een mooie uitdaging en zo wil ik er wel naar blijven kijken en succes behalen met deze club." Als hij wordt gevraagd wat hij kan toevoegen aan Ajax, zegt Berghuis dat 'de waarheid op het veld ligt'. "Ik probeer te spelen zoals ik altijd heb gedaan, denk aan rendement en creativiteit. Ik zoek altijd de oplossing naar voren."

"In deze jaren wil ik zoveel mogelijk prijzen winnen. Uiteindelijk wil je je meten met de allerbesten en dat podium ligt hier, in de Champions League. Ik hoop in de competitie ook mooie dingen te laten zien", aldus Berghuis, die al heeft gesproken met Erik ten Hag. "De trainer verwacht dat ik mijn spel naar Ajax breng en mezelf ben. Op korte termijn is mijn doel alles te laten landen, mezelf goed voelen, wennen en zo snel mogelijk mezelf zijn en presteren op het veld. Ik kijk er nu het meeste naar uit om met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan, ze te leren kennen en onze ambities waar te maken."

Berghuis vertelt dat hij tijdens het EK dagelijks werd herinnerd aan zijn mogelijke transfer naar Ajax. "Ik wilde het tijdens het EK eigenlijk parkeren en er niet te veel over nadenken", geeft hij aan. "De Ajax-spelers bij Oranje herinnerden me er elke dag alleen even aan. Dat gaf ook wel een goed gevoel: naast dat de club achter deze transfer staat, is dat ook het geval bij mijn nieuwe teamgenoten."

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Steven Berghuis

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties