Borussia Dortmund plukt 16-jarig talent weg bij Paris Saint-Germain
Dinsdag, 20 juli 2021 om 11:53 • Rian Rosendaal

Abdoulaye Kamara vervolgt zijn loopbaan bij Borussia Dortmund. De pas zestienjarige middenvelder uit Guinee maakt transfervrij de overstap van Paris Saint-Germain naar de Duitse grootmacht. Het Afrikaanse talent zette dinsdag zijn handtekening onder een meerjarig contract in Dortmund. De medische keuring bracht geen problemen aan het licht bij Kamara, zo klinkt het.

"Abdoulaye is een extreem getalenteerde speler die nog steeds erg jong is en onlangs nog meetrainde met het eerste elftal van Paris Saint-Germain", verklaart hoofd spelerszaken Sebastian Kehl dinsdag in een verklaring op de clubsite. "We hopen dat hij zich tussen volwassen spelers verder kan ontwikkelen en de volgende stap kan zetten." Dortmund voegt in de persverklaring toe dat Kamara zich het meest op zijn gemak voelt in de rol van defensieve middenvelder.

De nog piepjonge Kamara kwam in zijn periode bij PSG in totaal tot drie wedstrijden namens het Onder 19-elftal in de UEFA Youth League. Daarnaast staan er twee optredens namens dat jeugdelftal in de reguliere competitie achter zijn naam. Kamara mocht recentelijk van trainer Mauricio Pochettino een paar keer meetrainen met de hoofdmacht. Speeltijd tijdens wedstrijden kreeg de kersverse aanwinst van Dortmund echter niet van de Argentijnse oefenmeester.

 
1. Bundesliga
 
Ligue 1
 
Borussia Dortmund
 
Paris Saint-Germain

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties