Kramer begint aan zevende Nederlandse club en blijft in de Eredivisie
Dinsdag, 20 juli 2021 om 13:57 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 16:37

Michiel Kramer vervolgt zijn carrière bij RKC Waalwijk, zo brengt de club dinsdag officieel naar buiten. De 32-jarige spits zat zonder club nadat zijn contract bij het gedegradeerde ADO Den Haag ten einde liep. Kramer heeft in Waalwijk zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. RKC is voor de ervaren aanvaller alweer de zevende werkgever in Nederland.

"Met Michiel halen we naast een zeer ervaren spits een echte winnaar in huis", jubelt algemeen directeur Frank van Mosselveld dinsdag. "Met zijn balvastheid, kopkracht en scorend vermogen voegen we extra kwaliteit toe aan de selectie. Het is fijn dat we Michiel al in deze fase van de voorbereiding welkom kunnen heten." Kramer heeft inmiddels al zijn eerste training als speler van RKC achter de rug.

Kramer speelde de afgelopen twee seizoenen voor ADO Den Haag, waar hij aan zijn tweede termijn bezig was. Eerder droeg de spits tussen 2013 en 2015 ook al het shirt van de club uit de Hofstad. Kramer kwam in 2013 bij ADO terecht nadat hij bij FC Volendam liet zien over scorend vermogen te beschikken. Naast ADO en Volendam droeg hij in Nederland verder de shirts van Feyenoord, NAC Breda, Sparta Rotterdam en FC Utrecht.

Dat Kramer door RKC is aangetrokken is niet heel opmerkelijk, daar de Waalwijkers al enkele seizoenen behoefte hebben aan scorend vermogen. Afgelopen voetbaljaargang werd de spitspositie ingevuld door Finn Stokkers, die in zestien van zijn dertig optredens in de basis stond. Daarin wist hij echter slechts vijf keer het net te vinden in de Eredivisie. RKC was na hekkensluiter ADO Den Haag (29 treffers) de minst scorende ploeg in de Eredivisie tijdens het afgelopen seizoen.

Kramer is de zevende aanwinst deze zomer van RKC, dat eerder met Alexander Büttner en Iliass Bel Hassani al twee bekende namen naar Brabant haalde. Joseph Oosting heeft flink moeten inleveren aan aanvallers, daar onder meer Ola John (naar Al-Hazm), Sylla Sow (clubloos) en Thijs Oosting (werd gehuurd van AZ) zijn vertrokken. In de voorbereiding wist RKC tot dusver nog niet tot een winstpartij te komen. NEC was met 3-0 te sterk, terwijl Go Ahead Eagles op 1-1 werd gehouden. Verwacht wordt dat Kramer een dezer dagen een tweejarig contract zal tekenen bij RKC.

 
Eredivisie
 
RKC Waalwijk
 
Sparta Rotterdam
 
NAC Breda
 
ADO Den Haag

Poll
Vind jij dit een goede zet van RKC Waalwijk?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties