'Jörgensen ruilt Feyenoord in voor tweejarig contract in Turkije'
Woensdag, 21 juli 2021 om 14:13 • Jeroen van PoppelLaatste update: 14:15

Nicolai Jörgensen is op weg naar de uitgang bij Feyenoord. De dertigjarige aanvaller staat op het punt om een tweejarig contract te tekenen bij het Turkse Kasimpasa, zo meldt het Deense medium BT woensdagmiddag. Tevens is er de optie op een derde seizoen bedongen in de onderhandelingen. Feyenoord Transfermarkt wist dinsdag al te melden dat er concrete interesse was van de club uit de Süper Lig in de bij Feyenoord op een zijspoor geraakte Jörgensen.

Jörgensen heeft geen toekomst bij Feyenoord en besloot in overleg met trainer Arne Slot zelfs niet mee te trainen met de selectie. De Deen drukt met een salaris van naar verluidt 1,7 miljoen euro per jaar zwaar op de begroting, dus de naderende deal met Kasimpasa komt als geroepen voor Feyenoord. Jörgensen, die na vijf jaar in Rotterdam zelf ook toe is aan een nieuwe uitdaging, mag ondanks een tot medio 2022 lopend contract transfervrij vertrekken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Jörgensen: ‘Ik denk dat mijn vader Feyenoord net zo gaat missen als ik’

Opmerkelijk genoeg is Jörgensen door Feyenoord wel ingeschreven voor de Conference League, zo wist Voetbal International dinsdag te onthullen. De centrumspits zou in geval van nood toch in Europees verband in actie komen voor de Rotterdamse club. Feyenoord vliegt woensdagochtend richting Kosovo voor de eerste ontmoeting met FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League van donderdagavond. De returnwedstrijd in De Kuip staat voor donderdag 29 juli op de agenda.

Feyenoord heeft nog geen vervanger voor Jörgensen aangetrokken en lijkt met Róbert Bozeník als eerste spits te gaan starten tegen Drita. Wel trok de club met Alireza Jahanbakhsh een vervanger aan voor Steven Berghuis, maar de Iraanse aanvaller is nog niet speelgerechtigd in de tweede voorronde van de Conference League. "Alireza heeft vier weken vakantie gehad, je kan niet verwachten dat hij over drie dagen al zo'n wedstrijd speelt", zei Slot deze week al.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Kasimpasa Istanbul
 
Nicolai Jörgensen

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties