Schrijf een reactie...
Bergwijn ziet concurrentie toenemen met komst van 'Spaanse Neymar'
Maandag, 26 juli 2021 om 14:37 • Jeroen van PoppelLaatste update: 15:01

Tottenham Hotspur zwaait Erik Lamela definitief uit, zo is maandagmiddag officieel naar buiten gebracht door de Londense club. De Argentijnse middenvelder maakt de overstap naar Sevilla, terwijl Bryan Gil de omgekeerde weg richting Noord-Londen bewandelt. Tottenham betaalt daarnaast 25 miljoen euro exclusief bonussen extra. Beide spelers bereikten vorige week al een persoonlijk akkoord met hun nieuwe club. Gil tekent bij the Spurs een contract tot medio 2026, terwijl Lamela bij Sevilla vastligt tot de zomer van 2024.

Sevilla gaat op die manier flink verdienen aan de twintigjarige Gil, die pas 21 officiële wedstrijden in de hoofdmacht speelde. De linksbenige vleugelspits, die op beide flanken uit de voeten kan, maakte afgelopen seizoen een goede indruk op huurbasis bij Eibar. In Baskenland kwam Gil tot 29 officiële wedstrijden, waarin hij zowel 4 doelpunten als assists produceerde. Het leverde hem een plekje op in de olympische selectie van Spanje. Gil, die ook wel de 'Spaanse Neymar' wordt genoemd, meldt zich na de Olympische Spelen op het trainingsveld van Tottenham, zo klinkt het. Door zijn komst is de concurrentie voor Steven Bergwijn weer een stukje groter geworden.

Met de 29-jarige Lamela krijgt Sevilla een ervaren kracht terug. De Argentijn werd door Tottenham in 2013 voor dertig miljoen euro overgenomen van AS Roma. Het verblijf van Lamela in Londen werd mede door enkele zware blessures een wisselend succes. De buitenspeler was in sommige seizoenen verzekerd van een basisplaats, maar moest het afgelopen jaargang vooral doen met invalbeurten. In totaal speelde Lamela 257 officiële duels voor Tottenham, waarin hij 37 keer tot scoren kwam en 47 doelpunten voorbereidde.

Tottenham maakte dit weekeinde de komst van Pierluigi Gollini wereldkundig. De doelman wordt een seizoen gehuurd van Atalanta, waarna the Spurs een optie tot koop van vijftien miljoen euro kunnen lichten. Die optie treedt sowieso in werking als Gollini volgend seizoen minstens twintig wedstrijden speelt voor de club. Gollini wordt door Tottenham gezien als de langetermijnopvolger van Hugo Lloris, die nog maar één jaar vastligt.

 
LaLiga
 
Premier League
 
Tottenham Hotspur
 
Sevilla
 
Erik Lamela

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties