Schrijf een reactie...
Overmars verwacht snel uitgaande transfer: 'Wat kan je hem bieden?'
Woensdag, 28 juli 2021 om 10:14 • Jeroen van PoppelLaatste update: 10:16

Jurgen Ekkelenkamp lijkt Ajax op korte termijn te verlaten. Hertha BSC wil de 21-jarige middenvelder overnemen en heeft zich daarvoor al officieel gemeld in Amsterdam. De belangstelling vanuit Duitsland komt voor Ajax als geroepen: het contract van Ekkelenkamp loopt volgend jaar af en het zou een van de laatste kansen zijn om te verdienen aan de Jong Oranje-international.

"Aan een vertrek van Jurgen Ekkelenkamp gaan we meewerken. Hij heeft nog een eenjarig contract en mag verlengen, maar wat kan je die jongen bieden?", vraagt directeur voetbalzaken Marc Overmars zich hardop af in een uitgebreid interview met Voetbal International. De Ajax-bestuurder denkt dan ook niet dat het verstandig is om Ekkelenkamp nog een jaar als reservespeler binnenboord te houden. "Ik verwacht dat daar in de komende weken wel ontwikkelingen gaan zijn", aldus Overmars, die tevens aangeeft dat Hertha 'een van de clubs' is die zich heeft gemeld voor de middenvelder in de Johan Cruijff ArenA.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hertha had vorig jaar ook al interesse, maar toen wilde Ajax niet meewerken aan een transfer. Overmars hoopt nu op een bedrag van 'enkele miljoenen', zo klinkt het. Ekkelenkamp was tot voor kort in principe ook beschikbaar voor verhuur, maar zou in dat geval zijn volgend jaar aflopende verbintenis wel moeten verlengen. Overmars ziet dat echter niet meer gebeuren. FC Twente meldde zich eerder bij Ajax, maar de Amsterdammers hapten niet op de gestelde deadline vanuit Enschede, waarna de transfer van de baan was. Ook KRC Genk en sc Heerenveen werden eerder genoemd als geïnteresseerde partij.

Ekkelenkamp maakte drie jaar geleden zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax en speelde daarna vooral voor het beloftenelftal van de Amsterdammers. De middenvelder leek afgelopen seizoen dicht bij zijn definitieve doorbraak: hij kreeg met name in de eerste seizoenshelft veel speelminuten onder Erik ten Hag, maar verdween naarmate de jaargang vorderde steeds verder uit beeld. In totaal staat hij op 39 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 6 keer scoorde en 5 assists gaf.

 
Eredivisie
 
1. Bundesliga
 
Ajax
 
Hertha BSC
 
Jurgen Ekkelenkamp

Poll
Verstandig dat Ajax Jurgen Ekkelenkamp laat gaan?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Reacties