'Ajax hoopt op 20 miljoen voor Álvarez en gaat dan voor droomtarget'
Woensdag, 21 juli 2021 om 00:21 • Jeroen van PoppelLaatste update: 09:38

Ajax verwacht dat Stade Rennes zich met een nieuw bod zal melden voor Edson Álvarez, zo stelde Valentijn Driessen in De Oranjezomer. De Amsterdammers verwezen een eerste aanbieding van achttien miljoen euro op de 23-jarige Mexicaan naar de prullenbak, maar willen volgens Driessen voor slechts twee miljoen euro meer meewerken. In dat geval komt Steven Bergwijn opnieuw serieus in beeld bij Ajax.

Vrijdag maakte Mike Verweij, collega van Driessen bij De Telegraaf melding van het bod van Stade Rennes op Álvarez. "Het was een openingsbod van rond de achttien miljoen euro, een enorm bod waarvan je denkt: zou je dat niet moeten overwegen?", aldus de journalist. "Maar Edson Álvarez heeft zich knap in de basis van Ajax geknokt. Waar hij in het begin niet in de plannen van Erik ten Hag voorkwam, is hij nu kennelijk onmisbaar. Dus die verkoop was niet bespreekbaar."

Meer: ‘Stade Rennes laat niet los: Ajax en Álvarez kunnen heel erg cashen’

Driessen had dinsdag meer nieuws. "Rennes komt terug, en als er dadelijk twintig miljoen euro op tafel komt, dan kan hij weg", weet de journalist. "Dan willen ze graag Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur halen. Die wil zelf ook graag terug (naar Nederland, red.)." Ajax acht het volgens Driessen momenteel niet verantwoord om Bergwijn te kopen, al zou daar verandering in kunnen komen met het geld dat Álvarez binnenbrengt

"Ajax kan nu alleen huren, maar daar wil Tottenham niet aan meewerken", zegt Driessen. "Bergwijn moet rond de 25 miljoen euro kosten. Maar Marc Overmars (directeur spelerszaken, red.) krijgt geen toestemming om die 25 miljoen uit te geven zonder iemand te verkopen." Zelf betaalde Tottenham anderhalf jaar geleden overigens dertig miljoen euro aan PSV voor Bergwijn.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Edson Omar Álvarez Velázquez

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties