Lyrische Theo Janssen: 'Dat hij 32 jaar is, zie ik totaal niet als een nadeel'
Woensdag, 21 juli 2021 om 07:33 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 07:43

Theo Janssen is enthousiast over de rentree van Ricky van Wolfswinkel in de Eredivisie. FC Twente zal waarschijnlijk woensdag formeel de komst van de 32-jarige aanvaller bekendmaken, voor twee seizoenen en een optie voor een derde jaar. Janssen kent Van Wolfswinkel uit hun gezamenlijke periode bij Vitesse. "Hij is iemand die energie steekt in een team. Die zorgt dat er een klik is, die dingen op touw zet. Het is een leuke en lieve jongen", benadrukt Janssen woensdag in het Algemeen Dagblad.

Janssen, die ook jarenlang voor FC Twente speelde, gaat technisch directeur Jan Streuer een appje sturen. "Ik ga hem sturen: 'Goede aankoop'. Ik spreek Jan af en toe. We wonen allebei in Arnhem. We hebben het altijd over FC Twente, ik heb natuurlijk een warme band met de club. Ik had al afgesproken met Jan dat ik komend seizoen wat wedstrijden van FC Twente mee zou pikken, dat ga ik nu zeker doen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Janssen, talentenbegeleider bij Vitesse en analyticus bij de NOS, vindt het alleen maar goed dat spelers zoals Van Wolfswinkel weer in de Eredivisie spelen. "Maar ik had hem wel liever teruggezien bij Vitesse, hij heeft een band met de club en zou fantastisch bij ons passen. Hij werkt hard en gaat altijd maximaal. Hij schiet hooguit niet elke bal binnen, heeft wel een paar kansen nodig. Ik heb hem alleen al een tijdje niet in actie gezien en de afgelopen jaren had hij ook een wat andere rol. Stond hij vaker op de zijkanten."

Dat Van Wolfswinkel 'al' 32 jaar is, ziet Janssen totaal niet als een minpunt. "Hij heeft iets heftigs meegemaakt, maar Ricky zorgt goed voor zijn lichaam", doelt de oud-middenvelder op de hersenaandoening die de aanvaller in het seizoen 2019/20 had. "Hij is niet zoals ik was. Dat hij 32 jaar is, zie ik totaal niet als een nadeel. Je ziet dat hij super afgetraind is. Hij kan al meteen minuten maken. Ik denk echt dat hij een heel goede spits is voor FC Twente.''

Voor Van Wolfswinkel betekent zijn transfer dat hij na vier jaar terugkeert in Nederland, waar hij in 2017 zijn tweede Vitesse-periode afsloot. Eerder kwam hij in de Eredivisie ook uit voor FC Utrecht. In het buitenland kwam hij voor Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Étienne, Real Betis en FC Basel uit. Namens de Zwitsers kwam hij tot 115 officiële wedstrijden, waarin hij 37 keer scoorde.

 
Eredivisie
 
FC Twente

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties