Bruut gevecht in catacomben: Boca Juniors-spelers vallen tegenstanders aan
Woensdag, 21 juli 2021 om 09:56 • Jeroen van PoppelLaatste update: 10:34

Boca Juniors is dinsdag uitgeschakeld op de Copa Libertadores door Atlético Mineiro. Onderwerp van gesprek in Zuid-Amerika is het enorme gevecht tussen spelers, technische staf, veiligheidsmedewerkers en politie dat na afloop ontstond. De spelers van Boca Juniors waren woedend over een arbitrale beslissing en stormden op de kleedkamer af waar de scheidsrechterstaf zich had verschanst.

De wedstrijd tussen Boca en Atlético Mineiro eindigde dinsdag in 0-0, nadat de VAR een ogenschijnlijk geldig doelpunt van de Argentijnen had afgekeurd vanwege buitenspel. In de penaltyserie was Atlético vervolgens met 3-1 te sterk. In de catacomben ging het daarna helemaal mis, toen spelers van Boca slaags raakten met die van de Braziliaanse club. Op beelden is te zien hoe de hekken in de catacomben door Boca-spelers werden ingezet als wapen.

De Boca-spelers wilden naar de kleedkamer van de thuisclub, waar ook de arbitrage naartoe was gevlucht. De aanwezige politie wist dat de voorkomen met de inzet van traangas. De woedende spelers van de Argentijnse topclub vernielden vervolgens hun eigen kleedkamer. Andere beelden tonen hoe Marcos Rojo, voormalig verdediger van Manchester United, en Carlos Izquierdoz inslaan op veiligheidsmedewerkers van Atlético. Op andere beelden is te zien dat Rojo een brandblusser als wapen gebruikt.

Volgens Argentijnse media heeft de politie meerdere arrestaties verricht. Vijf spelers van Boca Juniors, onder wie Rojo, en drie stafleden werden aangehouden en gaven op het politiebureau een verklaring af. De politie hield de spelersbus van de Argentijnse club lange tijd tegen, omdat men de zaak eerst verder wilde uitzoeken. De Argentijnse ambassadeur in Mineirão probeerde te bemiddelen en de gearresteerde spelers na het betalen van een boete vrij te krijgen.

 
Libertadores Cup
 
Boca Juniors
 
Atletico Mineiro
 
Marcos Rojo

>
CONMEBOL Libertadores
Atletico Mineiro
-
-
(p)
Boca Juniors
Woensdag, 21 juli 2021 om 00:15
Meer nieuws
   
19:08
19:08
FC Twente profiteert opnieuw mee van grote transfer Joachim Andersen
4
   
19:00
19:00
Live meepraten in de Champions League: Galatasaray - PSV
2
   
18:43
18:43
FC Utrecht wint over 135 minuten met grote cijfers van Bayer Leverkusen
14
   
18:26
18:26
Schmidt voert voorin wijziging door in return tegen Galatasaray
56
   
17:54
17:54
'Christian Eriksen keert volgende week terug bij Internazionale'
42
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties