Club Brugge verpulvert clubrecord met transfer van bijna 30 miljoen
Woensdag, 21 juli 2021 om 11:58 • Jeroen van PoppelLaatste update: 12:08

Odilon Kossounou wordt de duurste speler in de clubgeschiedenis van Club Brugge. De twintigjarige verdediger vertrekt voor een bedrag van bijna dertig miljoen euro naar Bayer Leverkusen, zo verzekert Het Laatste Nieuws. De transfer is helemaal rond en wordt mogelijk woensdag al officieel bekendgemaakt.

Club Brugge maakt enorm winst op Kossounou, die twee jaar geleden voor een kleine vier miljoen euro werd weggeplukt bij het Zweedse Hammarby. Bij Blauw-Zwart kwam de 1,91 meter lange centrumverdediger tot 55 officiële wedstrijden, waarin hij 1 keer scoorde en 2 assists afleverde. Kossounou maakte vorig jaar zijn debuut voor Ivoorkust, waarvoor hij inmiddels vier keer uitkwam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Voor Club Brugge betekent de deal met Bayer Leverkusen dus een recordtransfer. Het bedrag van bijna 30 miljoen euro overstijgt de 25 miljoen euro die Aston Villa twee jaar geleden voor Wesley betaalde. Kossounou wordt daarnaast met afstand de duurste verdediger ooit uit de Belgische competitie. Afhankelijk van de bonussen komt zijn transferbedrag in de buurt van de toptransfers van Jonathan David (van AA Gent naar Lille OSC) en Jérémy Doku (Anderlecht naar Stade Rennes). De twee aanvallers verlieten België eveneens voor een bedrag rond de dertig miljoen euro.

Club Brugge wil Stanley Nsoki aantrekken als vervanger voor Kossounou. OGC Nice plukte de de 22-jarige verdediger in 2019 voor 12,5 miljoen euro weg bij Paris Saint-Germain. Aan de Côte d'Azur wist de Fransman echter geen vaste basisplaats af te dwingen en Club Brugge zou Nsoki voor een bedrag van 6,5 miljoen euro kunnen inlijven. De Belgische topclub beschouwt het als een pre dat de verdediger ook als linksback uit de voeten kan.

 
1. Bundesliga
 
Pro League
 
Club Brugge
 
Bayer Leverkusen
 
Kossonou Odilon

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties