L'Équipe: Juventus bereidt sensationele ruildeal voor met Ronaldo
Woensdag, 21 juli 2021 om 13:52 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 14:01

Juventus overweegt om Cristiano Ronaldo deze zomer aan te bieden bij Paris Saint-Germain, zo meldt L'Équipe woensdag. De Portugese superster moet daarmee aan de basis staan van een sensationele ruildeal, waarbij Mauro Icardi de omgekeerde weg moet bewandelen. Juventus heeft al langer interesse in de Argentijn van PSG, maar slaagde er tot dusver niet in om door te pakken. Door Ronaldo aan te bieden als ruilwaar moet die langverwachte wens nu alsnog worden ingevuld, zo klinkt het.

Ronaldo heeft nog een contract voor een jaar bij Juventus en staat voor een onzekere toekomst, daar de nieuwe trainer Massimiliano Allegri zijn elftal op een aantal plaatsen wil wijzigen. De Portugese aanvaller zou daarbij een belangrijke schakel moeten zijn om ervoor te zorgen dat Icardi een langdurig contract kan ondertekenen. Er wordt rekening gehouden met een clausule in het contract van Icardi, wat betekent dat PSG veertien miljoen euro moet betalen aan Internazionale als ze hem aan een club uit de Serie A verkopen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Allegri zei uit liefde voor Juventus twee keer ‘nee’ tegen Real Madrid | Dybala lijkt voorbeeld van Ronaldo niet te volgen bij Juventus

De afkoopclausule is vermoedelijk ingecalculeerd om een toekomstige transfer naar Juventus af te schrikken. Icardi werd in het seizoen 2019/20 eerst verhuurd door Inter, dat hem later definitief verkocht aan PSG. Bij de huurovereenkomst werd een optie tot koop opgenomen van zeventig miljoen euro. Icardi, die afgelopen seizoen 13 keer wist te scoren in 28 wedstrijden namens PSG, ligt nog tot medio 2024 vast in de Franse hoofdstad. De aanvaller is acht jaar jonger dan Ronaldo en zou beduidend minder salaris eisen.

Het huidige maandsalaris van Ronaldo bij Juventus wordt geschat op 4,3 miljoen euro, waarmee Juventus behoorlijk in de maag zit. De Italiaanse topclub ondervindt financiële problemen als gevolg van het coronavirus en kan zich dergelijke salarissen niet langer veroorloven. Daar komt bij dat Juventus het risico loopt dat Ronaldo volgend jaar zomer transfervrij vertrekt, mocht hij besluiten om zijn tot volgend jaar lopende contract niet te verlengen. De komst van Ronaldo zou de zoveelste grote naam zijn deze transferperiode bij PSG. Eerder kwamen onder meer Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Achraf Hakimi en Gianluigi Donnarumma al naar Parijs.

La Gazzetta dello Sport meldde onlangs nog dat er niet langer onzekerheid bestond over de toekomst van Ronaldo bij Juventus. De roze sportkrant onderschepte een berichtje waarin Ronaldo zijn toekomst aan de club verbond en aangaf op 25 juli terug te zullen keren naar Continassa, het trainingscomplex van de club. "Ik kom terug en ik blijf", luidde de tekst vanaf het vakantieadres van de Portugees. Er heerste lange tijd onzekerheid over het aanblijven van de 36-jarige aanvaller en die onzekerheid lijkt nu opnieuw te zijn aangewakkerd met de op handen zijnde ruildeal.

 
Juventus
 
Paris Saint-Germain
 
Cristiano Ronaldo
 
Georginio Wijnaldum
 
Mauro Icardi

Poll
Vind jij dit een logische deal?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties