De Telegraaf: Akkoord Ajax en Lyon over Onana nog ver weg
Woensdag, 21 juli 2021 om 16:10 • Rian RosendaalLaatste update: 16:25

Het is nog maar de vraag of André Onana Ajax op korte termijn inruilt voor Olympique Lyon. De Telegraaf komt woensdagmiddag namelijk met het bericht dat er een 'verschil van inzicht' is ontstaan in de gesprekken tussen beide clubs. Ajax zet in op een flinke transfersom voor de momenteel geschorste doelman, maar Lyon is niet bereid om de hoofdprijs neer te leggen. De Fransen hopen door middel van bonussen alsnog een akkoord te bereiken met Ajax, zo klinkt het.

Ajax houdt vast aan een transferbedrag van tien miljoen euro voor de doelman uit Kameroen, terwijl Lyon momenteel niet verder wenst te gaan dan drie miljoen euro. Les Gones hopen door middel van een flink doorverkooppercentage en een bonussysteem Ajax alsnog over de streep te kunnen trekken tijdens de onderhandelingen. De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano meldde dinsdag al dat Lyon vaart wil zetten achter de komst van Onana, die volgens L'Équipe al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de club uit Ligue 1.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: André Onana traint door dopingschorsing in Salou: ‘Dat heeft me verrast’

L'Équipe: André Onana bereikt persoonlijk akkoord

De doelman van Ajax kwam vorige week al tot een akkoord met de Franse club, dat echter weigert om tien miljoen euro neer te leggen.Lees artikel

Volgens De Telegraaf benadrukt de leiding van Lyon er in de gesprekken met Ajax op dat Onana aan de vooravond van zijn laatste contractjaar in Amsterdam staat. Hierdoor is men niet bereid om te voldoen aan de minimale vraagprijs van tien miljoen euro. Daarnaast is de sluitpost van Ajax tot 4 november geschorst, waardoor hij komend seizoen niet volledig inzetbaar is voor de club van trainer Peter Bosz. Wat de Fransen naar verluidt ook niet bevalt is dat Onana in de winterstop wil deelnemen aan de Afrika Cup in eigen land, waardoor hij een behoorlijke poos niet beschikbaar is.

Lyon is al enige tijd bezig met het binnenhalen van Onana, voor wie in Zuid-Frankrijk een vijfjarig contract klaarligt. De doelman wilde begin juli nog wachten nog met het doorhakken van de knoop, omdat er nog 'andere Franse ploegen' geïnteresseerd zouden zijn in zijn diensten. Bosz zou echter een belangrijke rol gespeeld hebben in de besluitvorming van de 25-jarige Onana, die met een goed gevoel terugkijkt op de eerdere samenwerking met de oefenmeester bij Ajax.

 
Eredivisie
 
Ligue 1
 
Ajax
 
Olympique Lyon
 
André Onana

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties