Koopmeiners weegt alle opties af: 'Ben met meerdere clubs in gesprek'
Woensdag, 21 juli 2021 om 18:28 • Rian Rosendaal

Het is nog maar de vraag of Teun Koopmeiners komend seizoen het shirt draagt van AZ. De middenvelder wordt sinds vorige week in verband gebracht met Stade Rennes, Napoli, Atalanta en AS Roma. In een interview met Voetbal International houdt de aanvoerder van de Alkmaarse club de kaarten tegen de borst, al wil Koopmeiners wel verklappen dat er gesproken wordt met verschillende clubs over een zomerse transfer.

Koopmeiners laat woensdag weten wat er momenteel speelt op transfergebied. "Dat ik met meerdere clubs in gesprek ben en dat het tot nu toe goed gesprekken zijn. Ik sta er positief in richting die clubs, dat heb ik ook naar AZ uitgesproken. Zij weten om welke clubs het gaat. De onderhandelingen lopen in die zin goed, alleen corona is ook een ding", zo benadrukt de 23-jarige middenvelder, die in Alkmaar vastligt tot medio 2023. Ondertussen is er geregeld contact met Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De Telegraaf bevestigt hernieuwde Franse interesse in Koopmeiners

Met name Stade Rennes lijkt serieus in de markt te zijn voor de middenvelder van AZ.Lees artikel

"Ik ben geen speler die blessures gaat faken of rare spelletjes speelt. Ik heb aan de club verteld met wie ik gesprek ben en hoe dat ervoor staat. We hebben continu nauw contact gehad wanneer clubs zich gemeld hebben. We hebben afgesproken dat ik blijf aangeven hoe mijn hoofd erbij staat en dat zij aangeven wat ze van me verwachten. Dat loopt tot nu toe heel prettig." Koopmeiners had AZ al achter zich kunnen laten in de afgelopen periode. "Tja, een aantal dingen hadden al gekund en een aantal dingen gaan nog komen. Cryptisch hè? Ik ben altijd open en eerlijk, maar ik vind het niet netjes naar de club om alles nu in de media te vertellen. Het is het netst als zij uiteindelijk eerst weten waar mij hart ligt."

Koopmeiners snapt dat AZ hem niet zomaar wil laten gaan en aast op een aantrekkelijke transfersom. "het is hun recht om te vragen wat ze willen, dat verdienen ze ook. Ik hoop het, ik gun het ze van harte. Ze hebben me jarenlang, vanaf mijn jeugd alle kansen geboden. Ze hebben me goed geholpen, faciliteiten geboden, ik heb me thuis gevoeld." Of de middenvelder bij AZ aan het nieuwe seizoen begint blijft voorlopig afwachten. "Dat durf ik niet te zeggen, ik weet het oprecht niet."

 
Eredivisie
 
AZ
 
Teun Koopmeiners

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties