Sneijder noemt verklaring van Schmidt over bankzitter Ihattaren 'onzin'
Donderdag, 22 juli 2021 om 09:23 • Mart van MourikLaatste update: 09:42

Roger Schmidt kwam woensdagavond met een verklaring voor het niet inbrengen van Mohamed Ihattaren tegen Galatasaray. PSV won het duel in de tweede voorronde van de Champions League met overtuigende cijfers (5-1), maar voor de aanvallende middenvelder was er geen rol weggelegd. Ihattaren was zichtbaar geïrriteerd dat hij geen minuten mocht maken. Hoewel Schmidt zei dat het geen 'speciale beslissing' was, warem Jan Boskamp en Wesley Sneijder het er in de studio van RTL 7 over eens dat er meer speelt.

"Wat deze wedstrijd over de situatie van Mohamed Ihattaren zegt? Voor Mo is het precies hetzelfde als voor alle andere spelers op de bank", vertelde Schmidt na afloop van de krachtmeting. "Er waren veel spelers die vanavond niet gespeeld hebben. Ik moet mijn keuzes maken voor de basiself, en daarna moet ik ook de juiste beslissingen nemen wat betreft de wissels. De vier spelers die erin kwamen zijn de mannen die ik op dat moment nodig had. Bij die wissels hangt het natuurlijk ook altijd van de tussenstand en de posities af. Vanavond hebben we een hele goede wedstrijd gehad en de spelers op de bank waren positief; ook zij die geen minuut hebben gekregen", aldus de oefenmeester.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Ihattaren: ‘Ik ken echt niemand anders die zo sterk in zijn schoenen staat’ | Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario reizen niet mee naar Istanbul

Ihattaren bleef negentig minuten op de bank en verbeet zichtbaar de pijn, zelfs toen het laatste fluitsignaal klonk en de 5-1 eindstand een feit was. Ryan Thomas, Pablo Rosario, Davy Pröpper en Cody Gakpo konden wel rekenen op een invalbeurt. Desgevraagd liet Schmidt weten dat Ihattaren zeker niet hoeft te vertrekken bij PSV. "Er waren ook andere spelers die niet gespeeld hebben, dus het was niets speciaals. Het is niet zo dat hij meer een invalbeurt verdient dan andere spelers. Mo Ihattaren is een belangrijke speler voor ons, het is een aardige kerel en ik hoop dat hij zich goed ontwikkelt. Als hij beter gaat presteren dan zijn concurrenten, dan speelt hij gewoon", besloot de trainer.

Tijdens de nabeschouwing merkte Sneijder op dat Ihattaren 'niet gelukkig' is en dat Schmidt mogelijk afspraken niet is nagekomen. "Wat zijn status nu is? Nou dat lijkt me duidelijk", zei Sneijder. "Als hij zorgt dat hij beter wordt dan degene op zijn positie, dan speelt hij gewoon. Maar we zaten net een beetje op hem te letten na de wedstrijd. Je ziet dat iedereen bij elkaar loopt en Ihattaren loopt er een beetje achteraan. Je kan wel duidelijk zien dat hij niet gelukkig is."

"Op een gegeven moment zegt Schmidt: 'Mo is hetzelfde als alle andere spelers.' Maar dat is natuurlijk onzin", vervolgde de analyticus. "Als je kijkt naar de bank, dan zie je dat hij degene is met de meeste potentie. Hij is misschien wel de belangrijkste speler van de club. Daar ga je natuurlijk op een andere manier mee om. Gezien zijn teleurstelling na de wedstrijd, lijkt het erop dat dit dus niet de afspraak was", aldus Sneijder, die bijval kreeg van Boskamp. "Met alle respect, maar als je Thomas nog voor je moet dulden, dan weet je het al... Kijk, hij kan het vast wel hebben als Cody Gakpo erin komt, dan snapt Mo het misschien wel. Maar Thomas...", opperde Boskamp.

 
Champions League
 
PSV
 
Galatasaray
 
Mohamed Amine Ihattaren

>
UEFA Champions League
PSV
5
1
Galatasaray
Woensdag, 21 juli 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
19:29
19:29
Schmidt reageert: 'Hij is een goede speler, maar er zijn veel goede spelers'
58
   
19:23
19:23
Neo-international Bettinelli eerste versterking van ambitieus Chelsea
2
   
19:08
19:08
FC Twente profiteert opnieuw mee van grote transfer Joachim Andersen
6
   
19:00
19:00
Live meepraten in de Champions League: Galatasaray - PSV
8
   
18:43
18:43
FC Utrecht wint over 135 minuten met grote cijfers van Bayer Leverkusen
16
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties