Vitesse vindt opvolger voor Oussama Tannane in Ligue 1
Donderdag, 22 juli 2021 om 19:52 • Jeroen van PoppelLaatste update: 20:04

Vitesse heeft zich voor dit seizoen verzekerd van de diensten van Yann Gboho, zo wordt bekendgemaakt in een persbericht. De twintigjarige aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Stade Rennes. De Arnhemmers, die geen optie tot koop hebben bedongen, hopen met Gboho de nodige creativiteit aan het elftal toe te voegen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik hier de volgende stappen in mijn ontwikkeling kan zetten", zegt de Frans jeugdinternational.

Gboho werd geboren in Ivoorkust en kwam via Gabon terecht op Martinique, waar zijn jeugdcarrière begon bij Aiglon du Lamentin. Na een verhuizing naar Frankrijk en meerdere jaren bij FC Rouen koos de middenvelder in 2016 voor Stade Rennes als vervolgstap. In augustus 2019 maakte hij zijn officiële debuut in de Supercup tegen Paris Saint-Germain. In totaal staat Gboho op 32 officiële duels voor Rennes, waarin hij 2 keer scoorde en 3 assists gaf. Hij mocht tijdelijk weg bij zijn club, nadat die Kamaldeen Sulemana overnam van FC Nordsjaelland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Gboho legt uit wat hij voor Vitesse kan betekenen. "Met mijn creativiteit, techniek en snelheid hoop ik van waarde te kunnen zijn voor de ploeg", aldus Gboho. "Het is top dat Vitesse dit seizoen ook Europees voetbal gaat spelen. Mijn zeven optredens in Europees verband smaken namelijk naar meer. Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan en er iets moois van te maken met de staf en mijn nieuwe teamgenoten."

Mogelijk ziet Vitesse Gboho als vervanger van Oussama Tannane, die toestemming heeft om een transfer te maken en nog nauwelijks minuten maakte in de voorbereiding. "Yann is een aanvallende middenvelder, die over de creativiteit beschikt om een goede eindpass te verzorgen en ook de stootkracht heeft om zelf gevaarlijk te worden in het zestienmetergebied", zegt technisch directeur Johannes Spors. "Hij is een dynamische en creatieve speler, met snelheid en een goede individuele actie. Deze wapens maken hem een sterke nummer tien, maar hij komt ook tot zijn recht op meerdere posities in de aanval. We zijn zeer verheugd met dit grote talent en bedanken Stade Rennes voor het mogelijk maken van zijn komst."

Vitesse was al behoorlijk actief op de transfermarkt. Voor Gboho werden ook al Daan Reiziger, Toni Domgjoni, Julian Von Moos, Romaric Yapi, Nikolai Baden Frederiksen en Markus Schubert in huis gehaald. Tevens werden Jacob Rasmussen en Loïs Openda voor een extra seizoen gehuurd. "Het is prettig dat de contouren van onze selectie in dit stadium van de transferwindow al goed zichtbaar zijn", besluit Spors.

 
Eredivisie
 
Vitesse
 
Stade Rennes
 
Yann Gboho

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties