Manchester United en Real Madrid bereiken akkoord over transfer Varane
Dinsdag, 27 juli 2021 om 20:00 • Chris MeijerLaatste update: 20:29

Raphaël Varane gaat na de van Borussia Dortmund overgenomen Jadon Sancho de tweede zomeraanwinst van Manchester United worden. Dinsdagavond melden the Reds via de officiële kanalen dat er een akkoord met Real Madrid is bereikt. Alleen de medische keuring, die later deze week plaatsvindt, staat een definitieve overgang van Real Madrid naar United nog in de weg. Volgens Fabrizio Romano zet Varane zijn handtekening onder een contract tot medio 2025 met een optie voor nog een jaar. Met de deal is vijftig miljoen euro inclusief bonussen gemoeid, zo meldt de transfermarktexpert.

Maandag verzekerden Romano en RMC Sport al dat de deal al zo goed als rond was. Alleen de laatste plooien moesten nog worden gladgestreken en is het een kwestie van 'uren of dagen' voor de transfer in kannen en kruiken is. Dinsdagavond plaatst United op de officiële wedstrijd een bondig bericht met de mededeling dat de transfer inderdaad zo goed als beklonken is. "Manchester United is verheugd aan te kondigen dat de club overeenstemming heeft bereikt met Real Madrid over de transfer van de Franse internationale verdediger en wereldbekerwinnaar, Raphaël Varane, onder voorbehoud van medische- en persoonlijke voorwaarden", zo valt er te lezen.

Verschillende internationale media, onder wie Goal, Le Parisien en RMC Sport, meldden zondagavond al dat er schot in de onderhandelingen tussen Real Madrid en Manchester United zat. De verstandhouding tussen Manchester United en Real Madrid is volgens Goal uitstekend, waardoor beide partijen het onnodig achtten om een 'schaakspel te spelen'. De transfersom valt vermoedelijk uit tussen de 45 en 55 miljoen euro, al wordt er door andere media gesproken van een transfersom van 50 miljoen euro.

Varane was zondagavond niet van de partij bij de oefenwedstrijd van Real Madrid tegen Rangers, die door de Koninklijke met 2-1 verloren werd. De 28-jarige centrumverdediger verscheen maandag wel 'gewoon' op het trainingsveld, ondanks dat een akkoord tussen Manchester United en Real Madrid naderde. Romano schreef op Twitter dat Varane 'tot de laatste dag' respectvol wilde zijn naar Real Madrid, maar benadrukte tegelijkertijd dat de Spaanse topclub zich heeft neergelegd bij zijn vertrek.

De naam van Varane wordt de afgelopen weken steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een overstap naar Manchester United. De Franse centrumverdediger had bij Real Madrid nog een contract tot medio 2022 en heeft alle aanbiedingen om die verbintenis te verlengen naast zich neergelegd. Manchester United gaat profiteren van die situatie, terwijl Varane zelf graag de overstap naar de Premier League zou willen maken. Er komt na tien jaar een einde van de samenwerking tussen Varane en Real Madrid, dat hem in de zomer van 2011 voor tien miljoen euro overnam van RC Lens.

 
Premier League
 
Manchester United
 
Real Madrid
 
Raphaël Varane

Poll
Is Raphaël Varane een aanwinst voor Manchester United?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties