'Barcelona maakt goede kans om 7,5 miljoen euro van loonlijst te schrappen'
Maandag, 26 juli 2021 om 20:00 • Jeroen van PoppelLaatste update: 20:10

Er is progressie in de overgang van Miralem Pjanic naar Juventus, zo meldt Sport. De 31-jarige grootverdiener van Barcelona, die 7,5 miljoen euro per jaar opstrijkt, zou deze week in een huurconstructie kunnen terugkeren in Turijn. Daarvoor moet Juventus wel eerst Aaron Ramsey verkopen, zo klinkt het.

Barcelona moet dringend bezuinigen op de salarislasten, omdat de club anders zijn nieuwe spelers niet mag inschrijven in LaLiga. Pjanic komt niet in de plannen van Ronald Koeman voor en is samen met Samuel Umtiti en Philippe Coutinho de belangrijkste speler waar Barça afscheid van wil nemen. Pjanic heeft inmiddels laten weten akkoord te gaan met een salarisverlaging om zijn terugkeer naar Juventus mogelijk te maken, om daar herenigd te worden met Massimiliano Allegri, die per 1 juli weer trainer is van la Vecchia Signora.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Pjanic werd de voorbije tijd ook in verband gebracht met AS Roma en Internazionale, maar geeft de voorkeur aan Juventus. Die club is in onderhandeling met Wolverhampton Wanderers en Tottenham Hotspur over de verkoop van Ramsey. Zodra de Welshe middenvelder is verkocht, zal Juve zich bij Barça melden voor Pjanic. De verwachting is dat beide clubs dan uitkomen op een huurdeal met optie tot koop. De Bosniër hoeft nauwelijks iets te kosten, want Barcelona wil vooral van zijn salaris af.

Vorig jaar ging Pjanic in een opmerkelijke ruilconstructie, die vooral boekhoudkundige motieven had, juist van Turijn naar Barcelona, terwijl Arthur de omgekeerde weg bewandelde. Pjanic kon Koeman echter niet overtuigen en bleef gaandeweg het seizoen meer en meer op de bank zitten. In totaal stond hij in dertig duels op het veld voor Barça, waarvan zeventien keer als invaller. Doelpunten of assists produceerde hij nog niet in het blaugrana.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Juventus
 
Miralem Pjanic

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties