PSV kan ook overbodige Michal Sadílek kwijtraken
Maandag, 26 juli 2021 om 23:49 • Jeroen van Poppel

Michal Sadílek gaat PSV mogelijk verlaten. De 22-jarige middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Sparta Praag, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Tsjechië wil Sadílek graag huren met een optie tot koop.

Sadílek was vorig jaar al overbodig bij PSV en werd uitgeleend aan Slovan Liberec. De Tsjech deed het bij de subtopper uit zijn thuisland naar behoren. Sadílek had een onbetwiste basisplaats en speelde in de groepsfase van de Europa League, waarin Liberec werd uitgeschakeld. Na 31 officiële wedstrijden, 6 doelpunten en 2 assists voor de club werd Sadílek opgeroepen voor het EK. Daar vertolkte hij een bijrol en viel hij één keer in: één minuut tegen Nederland (0-2 winst).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De goede prestaties van Sadílek zijn in Tsjechië niet onopgemerkt gebleven en nu lonkt dus een stap hogerop. De middenvelder hoeft bij PSV na de komst van Marco van Ginkel en Davy Pröpper niet te rekenen op al te veel speeltijd en is beschikbaar om opnieuw verhuurd te worden. Sparta Praag hoopt met PSV een optie tot koop af te kunnen spreken. Sadílek ligt nog één seizoen vast in Eindhoven, al heeft PSV de optie om het contract met een jaar te verlengen.

Sadílek is niet met PSV mee naar Turkije voor de returnwedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray. Bij de heenwedstrijd (5-1 winst) zat hij overigens ook al niet bij de wedstrijdselectie. PSV heeft volgens het Eindhovens Dagblad verder een akkoord voor zes miljoen euro exclusief bonussen voor de verkoop van Pablo Rosario aan OGC Nice.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Michal Sadílek

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties