Kenneth Perez: 'Hij zegt: 'Mino, ken jij een club waar je mij kan dumpen?''
Dinsdag, 27 juli 2021 om 08:20 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 09:31

Pablo Rosario wordt zo goed als zeker de derde Nederlander die deze zomer naar OGC Nice verkast. De ambitieuze Franse club kocht Calvin Stengs voor circa vijftien miljoen euro van AZ, huurt Justin Kluivert van AS Roma en heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met PSV over Pablo Rosario. De middenvelder gaat een dezer dagen voor een bedrag van zes miljoen euro, exclusief bonussen, naar de Ligue 1-club. Opvallend is dat de drie dezelfde zaakwaarnemer hebben: Mino Raiola.

"Zit Mino op een goede lijn met de technisch directeur bij OGC Nice?", vroeg Kenneth Perez zich maandagavond gekscherend af toen hij het nieuws over de aanstaande transfer van Rosario naar Zuid-Frankrijk hoorde. Ook Stengs en Kluivert laten hun belangen immers door de Italiaanse Nederlander behartigen. "Dat deed hij toch ook altijd al in Italië, als hij zijn spelers nergens anders kwijt kon? Dat hij ze daar kon dumpen?", reageerde de analyticus bij ESPN op het transfernieuws.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Raiola was jaren terug inderdaad zaakwaarnemer van een groot deel van de selectie van AC Milan, dat graag samenspande met een makelaar die goede spelers in de aanbieding had. Perez zette serieuze vraagtekens bij de beslissing van technisch directeur Jules Fournier om op de Nederlandse toer te gaan. "Bij OGC Nice denken ze dus: We spelen in een niet normaal fysiek zware competitie en we gaan het doen met Kasper Dolberg, Stengs en Kluivert. Heeft Raiola iets met die club?", vroeg de Deen zich nogmaals openlijk af. Dolberg ging twee zomers geleden van Ajax naar OGC Nice.

OGC Nice is eigendom van het Britse chemieconcern Ineos, dat grote toekomstplannen heeft en al helemaal na de teleurstellende rangschikking, een negende plaats, in de voorbije voetbaljaargang. De rol van Christophe Galtier in de komst van de Nederlanders moet ook niet worden onderschat. De oefenmeester staat bekend als een liefhebber van de Nederlandse voetbalschool en deed vorig seizoen bij Lille, de club die hij kampioen van Frankrijk maakte, reeds navraag bij Sven Botman over enkele landgenoten. Na het veroveren van de landstitel viel hij voor de avances van OGC Nice.

Perez hoopt niet dat de Nederlanders een kliekje gaan vormen binnen de selectie. "Het kan soms ook een nadeel zijn. Je gaat ook naar een ander land om de taal te leren of met andere teamgenoten om te gaan of van te leren. Dat wordt wel bemoeilijkt door met heel veel Nederlanders te zitten. Dat is ook bij Barcelona gebeurd", doelde de analyticus op het grote contingent Nederlanders eind jaren negentig in het Camp Nou.

Perez vindt het jammer dat Kluivert het nog steeds niet volledig heeft waargemaakt, ook al kwam hij in elk van zijn eerste twee seizoenen bij AS Roma tot minimaal dertig duels en speelde hij vorig seizoen 27 duels op huurbasis voor RB Leipzig. Nu is de zoon van Patrick Kluivert tijdelijk, met een optie tot koop, ondergebracht in Zuid-Frankrijk. "Ik heb toch iets met Kluivert. Hij is natuurlijk een soort speler geworden van: Oke, het lukt niet hier. Mino, ken jij een technisch directeur bij een club waar je mij kan dumpen?."

"Als hij de normale route had genomen . . . ", benadrukte Perez, insinuerend dat de 22-jarige aanvaller te vroeg bij Ajax is vertrokken. "Talent heeft die jongen wel, kwaliteiten echt ook wel. Maar nu wordt het een half jaar hier, een jaar daar. Straks eindigt hij zijn loopbaan met honderd wedstrijden in totaal als basisspeler. Zonder ergens echt belangrijk te zijn geweest. Dat zou zonde zijn. Geld speelt natuurlijk ook een grote rol in keuzes. Maar dat kun je ook later verdienen." Kees Kwakman: 'Als ik 21 miljoen euro zou hebben en technisch directeur van OGC Nice zou zijn, zou ik geen Stengs en Rosario hebben gehaald."

 
Eredivisie

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties