Feyenoord heeft voorlopig geen geld voor aantrekken Andraz Sporar
Woensdag, 28 juli 2021 om 13:33 • Chris MeijerLaatste update: 13:36

Feyenoord heeft een bod van vier miljoen euro uitgebracht op Andraz Sporar, zo weet Récord dinsdagochtend te melden. De Portugese krant schrijft dat de Rotterdammers haast willen maken met het aantrekken van de 27-jarige spits van Sporting Portugal. De kampioen van Portugal zou Sporar toestemming hebben gegeven om naar Nederland af te reizen. Een dag echter meldt Voetbal International dat technisch directeur Frank Arnesen niet over het vereiste budget beschikt om de aanvaller binnen te halen.

Het klopt volgens bovengenoemd medium niet dat Feyenoord een bod van vier miljoen euro wil neerleggen voor Sporar. De spits staat wel op het lijstje van de scouts, maar er is simpelweg geen geld om hem op korte termijn naar De Kuip te halen. Er moeten eerst spelers verkocht worden, voordat er kan worden nagedacht over het aantrekken van een spits. Ook dan pas zijn verschillende investeerders bereid om Feyenoord de helpende hand toe te steken. Het is al bekend dat João Teixeira en Mark Diemers de club nog deze zomer mogen verlaten, mits er een aantrekkelijk bod binnenkomt in Rotterdam-Zuid.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sporting staat in ieder geval niet onwelwillend tegenover het vertrek van Sporar, daar er moet worden bezuinigd op de salarishuishouding. Récord maakte afgelopen zondag al melding van de belangstelling van Feyenoord en schreef dat de Rotterdammers een bod op de Sloveense spits aan het voorbereiden waren. In die berichtgeving werd nog gesproken van een vraagprijs van 7,5 miljoen euro.

De Portugese topclub zal in het geval dat Feyenoord alsnog gewoon vier miljoen euro betaalt wel een verlies noteren op Sporar. De dertigvoudig international voor Slovenië werd in januari 2020 voor zes miljoen euro overgenomen van Slovan Bratislava. Zijn verblijf in Lissabon werd echter geen doorslaand succes. In 38 wedstrijden was hij goed voor 11 doelpunten en 6 assists, alvorens hij een halfjaar geleden op huurbasis de overstap naar SC Braga maakte. Daar maakte hij 3 doelpunten in 21 officiële duels.

Sporar werd opgeleid door NK Interblock Ljubljana en verdiende in dienst van NK Olimpija Ljubljana een transfer naar FC Basel, dat een kleine vier miljoen euro betaalde. In Zwitserland en tijdens een huurperiode bij Arminia Bielefeld kwam hij niet uit de verf, waarna hij naar Slovan Bratislava vertrok. Zijn cijfers in Slowaakse dienst zijn wel imponerend: 60 doelpunten en 17 assists in 78 officiële wedstrijden. Het deed Sporting besluiten zes miljoen euro voor hem neer te tellen, maar in Portugal bevindt hij zich momenteel op een zijspoor en doet trainer Rúben Amorim in de voorbereiding geen beroep op hem.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Sporting Portugal

Poll
Is Andraz Sporar een aanwinst voor Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties