Harde tackle Rooney op training zorgt voor absentie van 3 maanden
Dinsdag, 27 juli 2021 om 13:49 • Rian Rosendaal

Er is in Engeland wederom ophef ontstaan rondom Wayne Rooney. De manager van Derby County ging tijdens een training vol het duel aan met Jason Knight, die daarbij een zware enkelblessure opliep. Volgens onder meer Sky Sports is de twintigjarige middenvelder minstens drie maanden uit de roulatie vanwege de harde tackle van Rooney, al heeft Derby hierover nog geen officiële mededelingen gedaan.

De kwetsuur van Knight komt op een uiterst ongelegen moment voor Derby. De selectie van de club uit de Championship bestaat twee weken voor de start van het nieuwe seizoen in Engeland slechts uit negen contractspelers, inclusief twee doelmannen. Om toch volwaardige trainingen af te kunnen werken sluit Rooney tijdens de voorbereiding steevast aan bij de oefensessies van the Rams. Tijdens een van de trainingen ging het dus mis in een stevig duel met Knight, vorig seizoen een vaste waarde op het middenveld van Derby.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: Twaalf punten in mindering voor Derby County; negen extra minpunten dreigen

Politie onderzoekt gênante foto's van Wayne Rooney met meerdere vrouwen

Eerder deze week kwam de oud-aanvaller ook al in het nieuws vanwege een veelbesproken voorval.Lees artikel

Derby is volgens Sky Sports in gesprek met competitie-organisator EFL over versoepeling van de sancties die de club eerder dit jaar kreeg opgelegd. Men hoopt hierdoor spelers aan de selectie toe te kunnen voegen voordat op 7 augustus wordt aangetreden tegen Huddersfield Town in de Championship. Derby werd bestraft voor onder meer het niet tijdig inleveren van kwartaalcijfers en fouten bij het betalingen van belastinggeld. Aangevuld met jeugdspelers beschikt Rooney over negentien spelers en volgens de reglementen van de EFL mag Derby de selectie aanvullen met maximaal vier spelers.

Het nieuws over de tackle op Knight volgt kort op het verschijnen van enkele opmerkelijke foto's van de oud-aanvaller op de sociale media. De clubicoon van Manchester United, sinds anderhalf jaar werkzaam als trainer van Derby County, werd zaterdagnacht in aangeschoten toestand gefotografeerd met enkele schaarsgeklede vrouwen. Rooney beweert dat hij 'erin is geluisd' en zijn advocaten hebben zich gemeld bij de politie, die een onderzoek is gestart naar de foto's. Er is geen reden om aan te nemen dat Rooney zich schuldig maakt aan strafbaar gedrag.

De foto's zijn gemaakt tijdens het eerste weekend waarin nachtclubs open mochten in vijftien maanden tijd. Op de foto's is te zien dat Rooney, sinds 2008 getrouwd met zijn jeugdliefde Coleen, in een nachtclub intiem is met een vrouw, terwijl hij later op de avond met twee vrouwen in een hotelkamer belandde. Rooney lijkt op een stoel in slaap te zijn gevallen, terwijl de vrouwen foto's met hem maken. Een van de foto's lijkt overdag te zijn gemaakt, omdat daglicht door de gordijnen naar binnen komt.

Op een andere foto is te zien dat Rooney een wijnglas vasthoudt met een bebloede hand. Ook gaat een video rond waarop een vrouw ogenschijnlijk een flinke wind laat in zijn bijzijn. De zaakwaarnemer van Rooney, Paul Stretford, wil vooralsnog niet reageren op de opgedoken foto's. Volgens berichtgeving in Engeland komen de vrouwen uit Barrow-in-Furness, op twee uur rijden van het huis van Rooney. De Greater Manchester Police onderzoekt de foto's omdat ze mogelijk duiden op crimineel gedrag, maar niet van Rooney.

 
Football League Championship
 
Derby County
 
Wayne Rooney

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties